• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så här skapar du ett påskris med personlighet

  Varför nöja sig med ett påskris med fjädrar i bjärta färger när du kan låta det spegla ditt hem och din stil? Här får du fem roliga förslag.

  Använd helst syntetiska fjädrar, eftersom det ofta ligger djurplågeri bakom produktionen av animaliska fjädrar.

  Dramatiskt trollris

  Bild 1200711

  Till påsk brukar vi braska på med klara färger men det blir riktigt dramatiskt och läckert att tänka tvärtom. Trollhasseln med dess vridna, spännande grenverk är basen för det lite dramatiska påskriset i svartvita toner. Placerat så här i en stor damejeanne blir det pampigt som prydnad på golvet.

  Bild 1200712

  De vita påskäggen är odekorerade pysselägg från till exempel Panduro som klätts med papperslera med och utan små pärlor i sig. Det går också bra att strö pärlor över pappersleran innan den torkat. Även de svarta äggen kommer från Panduro, de har målats och fått en påklistrad pärlhönsfjäder som dekoration.

  Bild 1200713

  Hittar du inte sådant här fint gammalt bokstavspapper, just detta från butiken Betty's i Borås, kan du göra det själv. Leta upp ett snyggt typsnitt och skriv ut. Klipp papperet i lagom stora bitar, limma fast på kartong, gör hål i ena änden och häng upp i ett grovt snöre.

  Påsk i pastell

  Bild 1200714

  Driv fram knopparna på ett blommande träd så får du det ljuvligaste påskris i pastell. Grenar av magnolia med knappt utslagna knoppar är sällsamt vackra i sig själva. Här har de bara fått sällskap av några ägg målade med vattenfärg. Har du inte magnolia blir det vackert med körsbärskvistar också.

  Bild 1200715

  Enklast möjliga pynt. Blås ur ett vanligt ägg och måla sedan med tunn vattenfärg för en fin, lite flammig effekt. Knyt ett snöre försiktigt runt ägget försiktigt. 

  Grenverk på mosskudde

  Bild 1200716

  Påskriset kan se ut på många sätt. Vi fyndade några vackra grenar på marken i naturen (växande grenar får du bara bryta om du har markägarens tillstånd) och stack ner dem i lite kuddmossa på ett fat. Fat från PB Home.

  Ugglor i riset

  Bild 1200717

  Vem sa att kycklingar och tupp är påskens fåglar? Här introducerar vi ugglan i det färgglada riset som säkert blir barnens favorit. Ugglorna har fått sällskap av rivna tygremsor som knutits fast i riset. Vasen är en glasburk fyndad på loppis. Ugglorna ingår i ett set med presentpapper och etiketter från Panduro.

  Bild 1200718

  De charmiga ugglorna ingår i ett set med presentpapper och uggleetiketter från Panduro

  Pynt i naturtoner

  Bild 1200719

  Här går påskriset i inredningens lugna och sobra naturtoner. Dekorationerna är enklast tänkbara: träkulor i naturfärg och fjädrar. Ljusstakar från Betty's, små kycklingar från Vintage by Nina. Vasen i korg är egentligen en ljuslykta från Oi Soi Oi.

  Bild 1200720

  Snabbgjort pynt. Trä kulor på ett snöre och fäst en fjäder längst ner.

  Av Johanna Flyckt Gashi Foto Carina Olander 

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!