• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 roliga idéer för barnrummet

  Barnrummet ska fungera för lek, sömn och kanske läxläsning. Här är tio smarta och roliga tips.

  10. Möblera på höjden. Trångt i barnrummet? Stapla ungarna på varandra! Då blir det mer yta för lek och stök. Med en platsbyggd våningssäng får du den precis som du vill ha den. Bild av Minna Jones, www.timeoftheaquarius.com .

  9. Kom ihåg detaljerna. Vanliga sängben brukar inte vara så roliga, men det är lätt att göra dem roligare. Några prickar och trianglar i fina färger eller varför inte varje sida i olika färger?

  8. Satsa på mönster! Om det blir för tungt med en hel vägg i en färg så testa prickar. I en färg eller flera, stora eller små, många eller få. Dessutom går det åt mindre färg vid prickmålning än helväggsmålning. Kombinera gärna, som här, med tyg i annat mönster.

  7. Våga leka med väggfärger. Att ha en fondvägg har varit på tapeten ett bra tag, men varför inte maxa det hela och göra varje vägg till fondvägg i olika färger och dessutom inkludera taket?

  5. Eller varför inte måla hela väggen? Ge små konstnärer ordentligt med plats för egna verk genom att måla en hel vägg med griffeltavelfärg.

  6. Gör ett eget alfabet. Det finns många ABC-affischer att köpa, men ingen affisch är så fin som den man gör själv. Ett lass tidningar ger de bokstäver som behövs, sedan är det bara att saxa och klistra. Rama in för extra tjusighet. Bild från www.snug-online.com.

  4. Låt skåpet tala. Barn gillar att rita och de gillar att rita stort och många gör det gärna lite överallt. Om du har barn som tycker om att måla både här och där är ett skåp målat i griffeltavelfärg lösningen. Kritor i olika färger gör skåpet till ett staffli och när man tröttnat på konstverket är det bara att torka bort och börja om på nytt. Bild av Hanna Väinölä, www.ramsamsaa.blogspot.com.

  3. Blanda piggelinfärger. Bleka pasteller är vanliga i barnrum men satsa gärna på starka kulörer i stället, gärna i oväntade kombinationer. Färg gör en glad! Om en möbel har rätt form men fel färg, så är det bara att ta fram penseln och favoritfärgen och ordna det som man vill ha det. Bild från www.pinjacolada.blogspot.com.

  2. Låt böckerna bli tavlor. Barnböcker är inte bara roliga, de är fina att se på också. Locka till läsning genom att använda en tavellist som bokhylla och visa upp de fina böckerna, favoritböckerna och de där nya böckerna som väntar på att bli lästa om och om igen.Bild av Jennifer Hagler, www.amerrymishapblog.com.

  1. Förvara uppåt väggarna. Förvaring är a och o i barnrum. Med många skåp får man undan det där som inte används varje dag. Köksskåp från Ikea går utmärkt att täcka en vägg med. Med skåp i olika storlekar, men samma djup, blir det extra intressant. Komplettera med korgar och lådor i passande storlekar att lägga småprylarna i. Bild från www.weekday-carnival.blogspot.se.

  Av Tiger Wallman Hellström

   

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!