• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Christians 5 hemligheter

  Christian Hellberg är stjärnkock och numera tv-kändis i "4 stjärnors middag". Här delar han med sig av fem restauranghemligheter för att lyckas i köket.

  1. Bästa verktyget
  Jag tycker att man ska ha en riktigt bra kniv hemma – såklart. Jag har själv en av damaskusstål. Satsa också på rätt stekpanna. Bättre att ha en av hög klass, än flera dåliga som du svär över när fisken fastnar! Pröva en "GreenPan" av återanvänt material och jättesmart beläggning.

  2. Utnyttja utrymmena
  Låt köket vara rent, det blir mycket roligare och enklare att laga mat då. Ett tips är att utnyttja utrymmet under diskbänken. Sätt upp lite krokar och en liten hylla, på så sätt kan du få bort massa onödigt som står framme. Ett kök ska inte vara en en avstjälpningsplats för nycklar, papper, böcker, blommor med mera.

  3. Köp  kvalitet
  Snåla som sagt inte när det gäller att köpa bra utrustning till köket.  Det gäller samma sak med råvarorna. 
  Bra råvaror är A och O för en god middag. Följ säsongen, ät sparris när den är som bäst och vilt på hösten till exempel. 

  4. Använd genvägar
  Det är absolut tillåtet att använda några genvägar när man bjuder hem gäster. Ett bra tips är att köra vanlig "fulglass" (typ Big Pack) i en matberedare med lite vaniljfrön från en vaniljstång. Låt glassen tina lite innan man kör den, så blir den som restaurangglass. Dessutom slipper du köpa en glassmaskin.

  5. Förbered maten
  Jag ser till att snabbt bjuda på något när gästerna kommer. Jag tycker det är lysande att ha förrätten stående, till exempel en skaldjurscocktail i glas att äta med en gaffel eller en varm rykande soppa som dricks ur en kopp.

  Av Anna Liljeberg Foto Kanal 5
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!