• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mönstrade badrumsgolv

  Färgklickarna i badrummet har länge utgjorts av fondväggar, mosaik och handdukar. Men nu vänder vi blicken mot golvet och låter det dominera med modiga mönster och kulörer.

  Randigt. Enfärgad standardklinker kan bli dekorativa ränder på golvet, som i det här badrummet på Hotel Story i Stockholm. Tvättstället är specialimporterat från Kina. Handdukshylla, spegel och handduksstång är specialgjorda.

  Funkis. Med enfärgade plattor i olika kulörer kan man lägga ett klassiskt badrumsgolv i funkisstil. "Funkis" genomfärgad keramisk klinker, hos Byggfabriken. Med plattor i andra geometriska former får man de typiska viktorianska 1800-talsmönstren.

  Italienskt. Att måla plattor för hand är en stolt tradition i Italien. Mönstren hämtar även inspiration från Nordafrika, Grekland och Mellanöstern. Golvkakel i lavasten ur serien "Novecento", från Made a Mano, hos Aqua Royal.

  Viktorianskt. På 1300-talet började man göra kakelplattor med mönster av olikfärgade leror. I slutet av 1800-talet fick dessa en renässans med både mönstrade och geometriska plattor. Stilen kallas i dag för viktoriansk. "Quarterfoil Base" med bård i genomfärgad keramisk klinker, från Fired Earth.

  Kreativt. Med mosaik eller färgade standardplattor finns det ingen gräns för vilka mönster det går att lägga. Fram med rutblocket och börja skissa!

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!