• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • H&M lanserar kollektion för hemmet

  I veckan lanserade H&M sin första inredningskollektion i Berlin. Hus & Hems trendexpert Stefan  Nilsson var en av fyra nedbjudna svenskar som fick titta och tycka.Uppdaterad

  Kudde från H&M Home kollektion. Design Liselotte Watkins.

  Kudde från H&M Homes kollektion

  Kudde från H&M Homes kollektion.

  Handduk från H&M Homes kollektion

  Kudde från H&M Homes kollektion.

  Bordstablett från H&M Homes kollektion.

  Handduk från H&M Homes kollektion.

  Löpare från H&M Homes kollektion.

  Kudde från H&M Homes kollektion.

  Grytlappar från H&M Homes kollektion.

  Handduk från H&M Homes kollektion.

  Påslakanset från H&M Homes kollektion.

  I början av 2009 lanseras H&M Home, ett textilt inredningskoncept tänkt för att man snabbt och lätt ska kunna förändra sitt hem. Produkterna kommer att säljas på hm.com och via katalog.

  Kollektionen är uppdelad efter hemmets olika rum och det ska finnas något för alla. Den omfattar flera olika stilar och modeinfluenser. Utgångspunkten är en neutral bas som kan kombineras med starka accentfärger. Den marina stilen är ett återkommande tema liksom typografiska symboler och klara neonfärger. Det finns också ett antal produkter i ekologisk bomull med sänglinnen och kuddar i rena vita toner och mjuka beige nyanser där tyngdpunkten ligger på textur.

  – Nyckeln är enkelhet och vi vill visa att det inte behöver vara dyrt eller dramatiskt att förändra sitt hem, säger Evelina Kravaev Söderberg, designansvarig på H&M Home.

   

  Visst blev det spektakulärt med champagne och 150 designjournalister – som alltid när H&M gör något. Och visst är det spännande med ett svenskt företag som satsar när alla andra skriker på "lågkonjunkturen". Bäst i kollektionen tycker jag om det de kallar "den ungdomliga stilen" med galna tryck och härliga färger. Kanske inte för alla, men visst är det bra att det finns mångfald! Kommer inte i butik utan handlas på nätet från februari. Om du får tillfälle så fingra på deras påslakan. Fantastisk kvalitet och absolut nåt jag vill köpa hem själv.

  Av Stefan Nilsson och Ebba Zettergren
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!