• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Drömboende bland fjälltopparna – med milsvid utsikt

  Det tog paret ett år att designa, rita och planera stugan. När den färdiga fasaden kommit var det bara att kavla upp ärmarna och börja snickra klart drömhuset bland fjälltopparna.

  Drömboende bland fjälltopparna – med milsvid utsikt
  Foto: Tommy Dølplads

  Fjällstugan på 105 kvadratmeter är uppbyggd invändigt av ägarna själva. Fasaden och skalet levererades färdiga, men nästan allt annat inne i huset har de designat och snickrat själva. Den här typen av stugor kommer egentligen inredda med standardlösningar, men i det här fallet ville ägarna ändra på allt.

  Slutresultatet blev ett modernt, nordiskt drömboende med panoramautsikt över hela dalen. Stugan har fått fina träfasader även invändigt och flera härliga platser för njutning och kontemplation. Material och färger är valda för att återspegla områdets natur, med djupa skogar i mörkt gröna toner i kombination med brunt och grått. Vardagsrum och kök är ljusa och luftiga med betsad furupanel och golv i ekparkett. Konstraster i svart bryter av träet på ett läckert sätt. 

  Av Ellen Wisløff Styling Tommy Dølplads och Einar Myhre Foto Tommy Dølplads  

  Då paret såg stugan på en husutställning föll de direkt för de rena, strama linjerna och den mörka fasaden. Exteriören kom nyckelfärdig och de har själva ritat och byggt interiören.

  Så härligt att mysa framför den öppna spisen och se ut över fjällen! De varma färgerna inne återspeglar naturen på utsidan. Sittpuff från Broste Copenhagen, fåtölj från & Tradition och filt från Røros Tweed.

  Det lilla bordet är från Muubs och tillverkat av en trädstam. Krukan är från Hay.

  Lampan över soffbordet, från Secto Design, är det första design­föremål som paret köpte tillsammans, för 12–13 år sedan, och den har följt med dem ända sedan dess, ända upp i fjällen! Soffa, Bohus, matta, Broste Copenhagen, bordet i vitoljad ek är hemmabyggt. Paret inreder också gärna med växter för att skapa en mer levande känsla och få in naturen.

  Köket är byggt i ljus ek i kombination med lådor målade i en svart matt färg. Allt är designat av paret och byggt av Einar som är utbildad möbelsnickare. Paret ville inte ha överskåp utan bevara den öppna luftiga känslan.

  Det är gott om förvaringsplats i köksön. Även invändigt har de använt vitoljad ek. Cocktailshaker, Stelton, vinkaraff från Magnor.

  Hemmabyggt – och så läckert! Det enda kravet på köksbordet var att det skulle tåla att dansas på. Det är i vitoljad ek och gjort innan stugan blev klar. Därför är köket mer eller mindre designat efter och runt det. Formen på underredet är inspirerat av ett bord som en äldre släkting hade i sitt hus. Lampan över bordet är från & Tradition. De två lamporna över köksön är från Buster + Punch. Servis "Bitz", av Christian Bitz.

  Paret valde slitstarka material. I hallen har de lagt Ottaskiffer medan resten av stugan har ekgolv från Rennebu Dører. Möblerna, och även garderoberna, är byggda i ek. Sittbänken i hallen är klädd med svart skinn som bara blir finare med åren.

  Sängen är i ek och hemmabyggd. Sammanlagt har stugan tio sovplatser och gott om plats för familj och vänner. Sängkläder från Dirty Linen och H&M Home. Lamporna är från Nordic Lighting.

  Badrumsmöbeln i svartbetsad ek är ännu ett imponerande hemmabygge. Tvättstället är från Bjørkheim medan armaturen är från Vola.

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

  Missa inget! Få de bästa inredningstipsen direkt i din inkorg!

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!