• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Magiskt ljus och luftig tornvåning med vinklar och vrår

  Med många burkar färg och specialdesignade lösningar har de förvandlat den mörka tornvåningen i Göteborg till ett luftigt boende med takbjälkar, vackra fönster och en fantastisk utsikt.

  Magiskt ljus och luftig tornvåning med vinklar och vrår
  Foto: Karin Johansson

  Vindsvåningar kan vara både mörka och svårmöblerade, men det finns undantag. När man kliver över tröskeln till denna tornvåning i Linnéstaden i Göteborg möts man direkt av en ljus och rymlig känsla. I halltaket sitter ett takfönster strategiskt placerat, och det vitmålade golvet, de varmt beige halvväggarna och de ljusa takpartierna i det kombinerade mat- och vardagsrummet ger ett luftigt och nästan skinande intryck. 

  Foto: Karin Johansson

  Soffdelen har howardsoffa köpt på Tibergs Möbler, matta, Ikea, soffbord, Skade- och Partiförsäljning SOP, fåtöljerna är second hand, köpta på en antikmässa. Sammetspuff, Åhléns. Rutiga plädar och kuddar, Mulberry, kudde med knapp och vit kudde, båda Ilva. Bredvid soffan står en ommålad Ikeabänk, spegeln är köpt i butiken Karl Fredrik på Eklaholm, glasvas med växter, Granit.

  Paret bor högst upp i en vindsvåning i tornet på Linnégatan i Göteborg.

  Matta i vardagsrummet, Ikea, soffbord från Skade- och Partiförsäljning SOP, fåtöljerna har fyndats på en antikmässa. Sammetspuff, Åhléns.

  Ljuset strömmar in genom det spetsiga fönstret i vardagsrummet. Matbordet och stolarna är köpta på Ilva, linneduk, Zara Home.

  De tycker om att låta årstiderna synas inomhus och inreder gärna med säsongsbetonade växter. På matbordet syns vilda växter i glasvas från Ernst. Silverljusstake från loppis.

  Matta, Tell Me More, bord och stolar köpta på loppis, taklampa, Ikea. Duken är ett tyg från Ikea. Koppar på matbordet från By On.

  Köket, som fanns i lägenheten när paret flyttade in, kommer från Ikea. De har dock lackat om luckorna. Sidobordet vid ingången till köket är köpt i en av mäkleriet Alvhems butiker, lampa, Ilva.

  Avslappnad hörna! Litet bord, Ikea, fåtöljen är arvegods. Kudde, H&M Home, spegel, Sia Home, och kruka med fiolfikus, Pottery Jo.

  De lät bygga glasväggar med träreglar in till sovrummet för att planlösningen skulle vara ljus och öppen.

  Sovrummets väggar är målade i nyansen "Dusky le Havre", Nordsjö. Överkast och renskinn, Hemtex, stora kuddar, Ikea. Väggljusstakarna är köpta i butiken Karl Fredrik på Eklaholm.

  En pinne och några rep har blivit till en snygg klädhängare i hallen.

  I den rymliga hallen fick paret plats med en skrivbordshörna. Stol loppis, skrivbord Ikea. Dörren som leder in till parets garderob används inte, så de placerade två hyllor från Søstrene Grene i dörrhålet.

  Sängbord, Uniqoo, litet djurfat och gul ljusstake, Lagerhaus.

  I hallen hänger en hylla av drivved som de har tillverkat själva. Över den hänger tavlor köpta i en lokal inredningsbutik.

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

  Missa inget! Få de bästa inredningstipsen direkt i din inkorg!

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!