• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här firas en glittrande jul på temat "more is more"

  Den vackra 20-talsvillan är vanligtvis inredd i en klassisk stil. Men nu är det jul och hela huset glittrar och glimmar, med tända ljus och en mäktig gran.

  Här firas en glittrande jul på temat "more is more"
  Foto: Filippa Tredal

  I familjen Ringstad Jallands 20-talsvilla är julgranen redan färdigklädd vid advent, och den når nästan upp till taket. Med en takhöjd på 3,5 meter så finns det verkligen plats för ett välvuxet träd. Anett Ringstad älskar julen och att gå all in med julgranspynt.

  – Något av det mysigaste med adventstiden är att klä granen, och jag tycker att det är fint om hela familjen är med, i alla fall min äldsta dotter. Egentligen vill jag helst använda pynt som har en historia, men jag måste erkänna att jag har köpt det mesta under de senaste åren, säger Anett.

  Av Siv Kerstin Bakke Styling: Tone Kroken Foto: Filippa Tredal

  Med den rejäla takhöjden finns det plats för en mäktig och välpyntad julgran. Matta, Layered, soffa, Slettvoll, den dämpade blå färgen på väggarna är "Skylight" från Farrow & Ball.

  Att pynta till jul är något av det mysigaste som Anett vet, då kommer både glitterkulor och sidenband fram. Och när det gäller att klä granen så är det "more is more" som gäller. Julkula med fågel från Shishi.

  Eukalyptus är fint till jul, här i en rund glasvas från Shishi.

  Köksinredningen kommer från Kvänum, rosa puff, Layered, den rosa "Sjuan"-stolen är designad av Arne Jacobsen. Lagom till jul har en krans hängts upp i fönstret och sittbänken under har fyllts med färgglada kuddar. Och självklart sitter julstrumpan på plats.

  Stolarna i matsalen är designade av Charles Eames, och bordet har Jörgen snickrat själv. Taklampa "Taraxacum" från Flos, matta, Layered. Den stora tavlan var en bröllopsgåva från Anetts föräldrar.

  Köksinredningen kommer från Kvänum och det gröna kaklet från Fired Earth. Anett gillar att pynta med överraskande detaljer, som den svarta och den vita fågeln från Shishi.

  Nejlikans botaniska namn, Dianthus, kommer av grekiskans dios och anthos som betyder "gudomlig blomma".

  Köksön är förlängd med en bänk utan underskåp så att det ska gå att sitta i köket. På golvet ligger mörkgrå klinker, som är en fin kontrast till den ljusa interiören.

  Julens smaker. Traditioner står i centrum när familjen firar jul. Det gäller även för matlagningen och vilka rätter som serveras. Stor vikt läggs vid råvarorna och rätt kryddning. Stilig pappersgran från Shishi pryder köksbänken.

  Eukalyptus i stora buketter sprider väldoft i hemmet. Bänk "Posea", av Granstudio, inköpt hos Bolia.

  Sängen och sänggaveln i sovrummet kommer från Ikea. Sängbordet är köpt i Köpenhamn, sänglampor "Birdy", Northern. Väggarna är målade med "Oval Room Blue" från Farrow & Ball

  Badrumsinredningen i trä är platsbyggd och färgen på väggarna är "Oval Room Blue" från Farrow & Ball. Anett letade länge efter ljust kakel i marmor innan hon hittade de perfekta hos Fired Earth.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!