• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Personlig mix och ombonat 70-tal i tegelvillan

  Högt över nordvästra Skånes åkrar och byar tronar den arkitektritade tegelvillan. Här har Annicka och Martin skapat ett personligt hem där mörkt 70-tal möter det modernt ombonade. Låt dig inspireras!

  Personlig mix och ombonat 70-tal i tegelvillan
  Utsikten är något utöver det vanliga hemma hos Annicka och Martin i Skåne. Foto Sofi Sykfont

  När Annicka flyttade in hos Martin fick hon en rejäl portion av hans historia på köpet. Han hade precis renoverat huset där han bott med sina föräldrar under större delen av sitt liv. Annicka, som lämnade Malmö och storstaden, tog emot det nya livet utanför Helsingborg med öppna armar.

  Den karaktärsstarka villan är byggd 1975 och ritad av arkitekt Hampus Ekman. Martin tog över huset från sina föräldrar 2010 och bestämde sig då för att göra en del justeringar. Stommen i handslaget Höganästegel är husets själ och kring denna mejslades nu ett modernare hem fram.

   

   

  Tomtens sluttning bidrar till husets profil. Arkitekt är Hampus Ekman, och huset är byggt 1975.

  Vardagsrummet, liksom stora delar av huset, är inrett med rejält tilltagna möbler från Slettvoll. Ljusstakar från Artilleriet, glaskupa med figurin från loppis, liten ask, H&M Home. Vas, Blomsterpigan, bordslampa, Flos.

  Tog tid att hitta stilen 

  Inredningen är varm och mjuk och följer en mustig färgpalett av sobra toner. Men det tog tid att hitta fram till husets inredningsstil.

  – När vi flyttade ihop hade Martin en soffa, ett soffbord och ett köksbord. Sedan tog det ett par år innan vi hittade rätt, vi avverkade tre soffor innan vi hittade den rätta. Men vi hittade inte den DÄR känslan och det var svårt med proportionerna, säger Annicka. 

  Att placera möblerna en bit ut från väggarna är ett inredningstips Annicka tog till sig för att göra de stora ytorna mer intima. Möbler och tavla från Slettvoll, vas, Blomsterpigan, tidningsställ, Aytm.

  Glasskulptur, Orrefors, kruka, Bernadotte & Kylberg. Tavlan kommer från Martins föräldrar.

  Sängen var en av få saker inredaren Jannice Wistrand inte fick byta ut. Sängkläder från Gant, överkast, Mimou, päls, Hemtex, och matta från Fabula Living. Vägghylla "Pythagoras", Maze, sänglampa från Slettvoll och taklampa från By Rydéns.

  Inspirationen – Feng Shui 

  Avgörande blev ett föredrag med inredaren och Feng Shui-konsulenten Jannice Wistrand. Annicka blev inspirerad och kontaktade Jannice för en privat konsultation. 

  – Vi fick tips och idéer men lyckades ändå inte hitta den röda tråden. Det var svårt att hitta känslan, värmen och helheten. Det blev mest lite plock här och var. Då bestämde vi oss för att anlita Jannice för att göra jobbet. Vi berättade vilka saker vi ville spara, sedan blåste vi ut allt och hon hjälpte oss att hitta rätt stil. En viktig aspekt med inredningen var också att den skulle vara hållbar.

  Annicka som till slut tog hjälp av en professionell inredare tyckte att det var svårt att fylla ut de stora ytorna med möbler. "Jag hade aldrig tänkt tanken att ställa ett skrivbord här, men det blev jättebra!" Skrivbord och stol från Gubi.

  Annickas walk-in-closet. Väggskåp, Ikea, stol och golvlampa, Gubi, bord med dekorativ förvaring under glasskiva, från Ikea

  De hårda materialen och rymden krävde stora möbler och rejält med värme. Jannice skickade Annicka och Martin, som bägge är intresserade av inredning, till möbelbutiken Slettvoll där det mesta föll på plats. Ett av rummen har döpts till "utsiktsrummet" – genom de stora fönstren breder det skånska landskapet ut sig med Hallandsåsen i bakgrunden.

  – Detta är vårt favoritrum. Här kan vi sitta och njuta av utsikten. Det är häftigt och fascinerande att betrakta åskan och följa stormarnas hårda tag.

   

  Att placera möblerna en bit ut från väggarna är ett inredningstips Annicka tog till sig för att göra de stora ytorna mer intima. Möbler och tavla från Slettvoll, vas, Blomsterpigan, tidningsställ, Aytm.

  Trappan från entrén till vardagsrummet är 34 meter lång. Sovrum och badrum ligger placerade i fil. Golvet består av hyvlad kalksten från Öland.

  När det kommer till att beskriva den egna inredningsstilen råden det ingen tvekan: 

  – Klassiskt elegant med en personlig och varm touch!

  Att villan är Martins barndomshem har stor betydelse, och att lämna det för ett annan boende har aldrig varit aktuellt annat än i visioner om ett helt annat liv, kanske i ett annat land.

  När Martin tog över huset från sina föräldrar stod ett nytt kök högt upp på åtgärdslistan. Köksinredningen kommer från Siematic. Taklampa, Pholc, vaser, Cooee Design, stolar, Gubi.

  Vy från utsiktsrummet mot det nedre vardagsrummet. Möbler från Slettvoll, bordslampa, Flos. Hästskulpturen hittade Annicka och Martin på en skidresa i Frankrike.

  Matplatsen i köket är en favoritplats i hemmet. De stoppade stolarna med sammetsklädsel balanserar de hårda materialen: tegelväggarna och golvet i kalksten. Bord, Ilva, taklampa och stolar, Gubi. I förgrunden ett ombyggt blomsterbord.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!