• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Unikt drömhus med massor av plats för familj och vänner

  Stines och Geirs husbygge var minst sagt utmanande, med nytänkande lösningar för alla vinklar och vrår. Men slutresultatet har blivit ett perfekt anpassat hem för både vänner och växande familj.

  Unikt drömhus med massor av plats för familj och vänner
  Foto: Yvonne Wilhelmsen

  Stines och Geirs hem är ritat av Thomas Thorsnes vid arkitektkontoret R21 och har nominerats till Oslos stadsarkitekturpris 2017. 

  I första hand var målet att få till ett funktionellt kvalitetshem och skapa våningar som var mysiga, men ändå unika. 

  – Tack vare ett bra samarbete med arkitekten under hela processen kom vi helskinnade i mål, säger Stine. 

  Möblernas formspråk passar husets stil, och tillsammans skapar de en skön harmoni, tycker Stine. Därför har de valt enkla möbler som inte stjäl för mycket uppmärksamhet från detaljerna i rummet, som bjälkar, stora fönster och massiva fönsterkarmar. 

  Huset har invigts ordentligt med flera fester, där vissa gästerna nöjt suttit runt öppna spisen, medan andra hängt vid köksbänken. Stine beskriver köks- och vardagsrumsvåningen som idealisk för olika sammankomster. 

  Av Kjersti Kvam  Styling: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen

  Det inte helt rätvinkliga huset nominerades till Oslos stadsarkitekturpris 2017. Fasaden består av furu från Moelven som behandlats med järnvitriol.

  Bjälkarna i taket har blivit husets signum och något som arkitekten – och familjen som bor här – är extra nöjda med. Bjälkarnas form går igen vid fönstren.

  Den generösa trappan används även som sittmöbel och för förvaring. Vid nyår brukar gästerna sitta här och njuta av fyrverkerierna som syns genom de stora fönstren som vetter ut mot trädgården.

  Tack vare de stora fönstren fylls rummen av ljus. Det blir nästan som ett växthus vilket uppskattas av växterna. Parkettgolvet går igen i alla rum, förutom i hallen, och skapar en enhetllig känsla. Till hallen valdes keramisk klinker formad som oktogoner.

  Hela den andra våningen har öppen planlösning. Här finns köket samt vardagsrum och matplats. Takbjälkarna i bok tillverkades i Tyskland. Familjen har medvetet valt att möblera sparsamt för att förstärka den luftiga atmosfären. En centralt placerad eldstad ger värme och mys.

  Köket kommer från HTH. Den gröna väggfärgen är egenkomponerad. Putsen består av en blandning av marmor, kalk och cement.

  Ett av rummen har gjorts om till walk-in-closet. Genom denna kommer man in i parets sovrum. Hyllor och skåp är platsbyggda. Väggfärgen i sovrummet är "Minty Breeze" från Jotun.

  Trapporna i huset är liksom golven tillverkade av vitoljad ekparkett. Taklampan "Heracleum" från Moooi är ett spännande inslag till inredningen.

  Gästernas badrum har inredning från HTH och dusch­armatur från Tapwell. Matt kakel i färgen "Sandfärg 2.0" från Norfloor. Spegeln är antik, ett loppisfynd som Stine köpte för många år sedan.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!