• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Enkel bas med dämpade färgskalor hemma hos Lexington-grundaren

  Det stora 20-talshuset var i ett förfärligt skick när familjen Lindhe flyttade in. Renoveringen tog sju år och parallellt med detta byggde Kristina Lindhe upp sitt inredningsföretag Lexington. Välkommen till New England, mitt i Bromma!

  Enkel bas med dämpade färgskalor hemma hos Lexington-grundaren
  Foto: Pavel Maira

  Den karaktäristiska New England-stilen som kännetecknar Lexingtons inredningsfilosofi, är förstås högst påtaglig i Kristinas hem. Stora möbler, en hel del vita väggar, klassiskt randiga tapeter och textilier i naturfärger, vitt, marinblått och grått.

  – Jag föredrar dämpade färgskalor i huset eftersom jag jobbar så mycket med färg till vardags, säger Kristina.

  Just denna enkelhet i basen gör att det blir lätt att ändra stämning i inredningen med hjälp av kuddar, plädar, överkast och dukar. Det går att laborera med atmosfär och karaktär i detaljer, beroende på om man väljer svart, brunt, blått eller rött – eller håller sig till de ljusa nyanserna.

  Foto: Pavel Maira

  Matbordet är inropat på en auktion på landet. Stolarna är från Artwood. Den härliga ljuskronan har Kristina låtit tillverka hos en smed efter en bild hon såg i en holländsk tidning.

  Ornäsvillan från 1929, är byggd i nationalromantisk tradition och påminner om Dalarna.

  Fåtöljer från Room, matta, kuddar och plädar från Lexington. De små borden har Kristinas farfar tillverkat i möbelverkstan som han drev tillsammans med Kristinas pappa.

  Det ljusa köket med sina vitrinluckor kommer från Room.

  Vardagsrummet har ett rejält ljusinsläpp. Soffa och fåtöljer från Room. Kuddar och plädar från Lexington.

  Kristina älskar dukningar och jobbar gärna efter olika teman. Den stora ljuskronan är verkligen en praktpjäs som lyfter hela matrummet.

  Kristinas farfar arbetade som dekopör och tillverkade intarsiamöbler, och han var även med och startade NK verkstäder i början av 1900-talet. Han har gjort hallbyrån som är Kristinas käraste ägodel. Spegeln är ett arv från farfar och farmor.

  Gästsovrum med randig tapet från Lexington och fåtölj inropad på Stockholms auktionsverk. Det runda bordet har Kristinas farfar tillverkat.

  De vackra originalfönstren i trapphuset ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Trappan och golvet i undervåningen har oljats och vaxats för att få en mörkare och mer mättad nyans.

  På soffbordet ligger inredningsböcker – självklart från Lexington.

  Badrumsskåpet är fyllt med handdukar från det egna varumärket.

  Master bedroom är Kristinas favoritrum, och sängen är en uppvisning i bäddtextilier och mjuka kuddar. All inredning kommer från Lexington, inklusive sängen.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!