• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inred fantasifullt med liten budget – 4 tips som hjälper dig att lyckas

  När Aimee fick sin hyresvåning i Helsingborg fanns ingen ekonomi till lyxköp. Men känslan för färg, loppismöbler och lågprisfynd blev vägen till ett hem med plats för både vila och fantasifulla fester.

  Inred fantasifullt med liten budget – 4 tips som hjälper dig att lyckas
  Foto: Michael Förster

  Aimee Jörliden bytte upp sig från en liten lägenhet och hade inte möbler nog för att fylla upp den nya. Därtill var ekonomin lite skral, pengarna räckte inte till nyanskaffningar. Men trots det har hon lyckats skapa ett välmöb­lerat hem som sprakar av färg och energi och där varje detalj är genomtänkt. 

  Aimees 4 tips för fantasifull inredning

  1. Måla väggarna svarta, särskilt i ett stort rum. Det minskar risken för att rummet känns sterilt och fungerar fint som kontrast till gröna växter samt textilier och tavlor i fina färger.

  2. Exponera allt som är vackert. Jackor med personlig prägel, konstfulla skor, roliga detaljer. Använd dina bruksföremål som konstverk. Byt ofta. 

  3. Inred med växter, ända in i sovrummet. Blommor och gröna växter ger lummighet och skapar en känsla av att vara omsluten.

  4. Handla spontant men billigt. Det gör att du kan inreda impulsivt och efter humör. Tänk hellre loppisfynd än nytillverkat.

  Kuddar och plädar som går ton i ton skapar harmoni. Allt är köpt på Åhléns och Indiska.

  Den svarta väggfärgen i matsalen lyfter fram stuckaturer, lister och fönsterfoder. Här har många fester ägt rum.

  Balkongen är placerad utmed trapphusets välvda tegelvägg som tillsammans med det skyddade läget ger ett odlingsvänligt klimat.

  Vardagsrummet har fönster i två väderstreck vilket gör det ljust trots svarta väggar. Gröna växter tillför liv. Soffan har Aimee köpt av vänner, soffbordet och fladdermusfåtöljen är Blocketfynd. Matta, Åhléns.

  Köket är litet, för att få plats med en sittplats lät Aimee platsbygga ett barbord mot den välvda väggen mot trappuppgången.

  Aimee älskar sin balkong där den välvda tegelväggen ger ett mikroklimat som är perfekt för både växter och människor.

  Det svarta loppisskåpet pryder sin plats i den mörka matsalen och agerar fond för ljusstakar och vaser från bl a Åhléns och Clas Ohlson. På väggen hänger ramade vykort och en bild av konstnären Lena Vincent.

  Våningens vackra snickerier framhävs av den djärva färgsättningen på väggarna.

  I den rosamålade mellanhallen exponeras favoritskor och jackor på en enkel klädstång. Väggar och tak är målade i mattrosa, S0520-R40B.

  Mitt på bordet står en… flamingo förstås. Pjäsen utgör ett skojigt stilleben ihop med nejlikor i vas.

  Den lilla toaletten är svartmålad men inte mörk tack vare spotlighter och ett knasrosa fuskskinn som badrumsmatta.

  Sovrummet använder Aimee mest. Här slappar och äter hon – och kör många och långa serierace. Säng och himmelsgardiner från Ikea, byrån är ett loppisfynd. Tavla från Desenio.

  Aimee använder gärna skor och kläder som prydnader och skiftar efter humör. Hylla, Ikea, och spegel från loppis.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!