• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fyndat, fixat och färgstarkt - så kombinerar du olika färger på bästa sätt

  Det övergivna rucklet förvandlades till en fräsch och modern lya – men ändå med spår av husets förflutna. Hos Simon i Klippan matchas det tuffa och råa med loppisfynd, återbruk och färgstarka detaljer. Ta del av Simons inrednings- och färgsättningstips här och inspireras av hans vackra hem..

  Fyndat, fixat och färgstarkt - så kombinerar du olika färger på bästa sätt
  FOTO: TOMMY DURATH

  SIMONS 5 BÄSTA INREDNINGSTIPS

  1. Lugn bas i vitt, grått och naturnyanser ger utrymme för kreativitet och förändring. Då kan man förändra ofta och använda starkare färger som accenter.
  2. Patina! Skavanker, slitage och spår från tidigare användare ger möblerna själ.
  3. Handla begagnat och på loppis, så kan man med gott samvete använda det ett tag och sen låta det gå vidare. Bara köpa nytt, slita och slänga funkar inte, men förnya och förändra blir tillåtet när man återbrukar.
  4. Starka färger och exotiska vibbar. Turkosblått, rosa, knallgult, grönt – Indien med sin intensiva färgpalett är en källa till inspiration.
  5. Lyx i de små detaljerna gör skillnad – som kuddar i vackra tyger, med broderier eller paljetter.

  Vill du lära dig mer om färgsättning hemma? Testa Hus & Hems onlinekurs "Sätt färg på väggarna"Läs mer här

   

  Sommarhuskänsla året om! Det mest minimalistiska hos Simon är själva rumsligheten. Men valet av enkla, råa material och ytor som kalkade putsväggar, betong och de robusta bjälkarna mot tak av breda plank ger en rofylld känsla.

  Vibrerande gröna, blå och turkosa färger tillhör favoriterna. Skavanker, slitage och avskavd färg gör det gamla vitrinskåpet till en möbel helt i Simons smak. Här förvarar han sin samling av loppisfyndade serviser och marockanskt porslin. Gigantisk golvkruka från Indien.

  Marockanskt porslin tillhör samlingsvurmarna. Det finns alltid plats för några nya skålar – helst i nya färger och mönster, som sedan kan mixas huller om buller. Liknande finns hos morrocanhome.se.

  Sammet, siden och brokad kan få en gammal Ikea-soffa fyndad på Blocket att kännas riktigt lyxig! Den stora runda spegeln får rummet att kännas större, och den mjuka "Sinnerlig"-lampan från Ikea är en fin kontrast till den lite hårda betongen. 

  Nedre våningen rymmer både hall, vardagsrum och kök i ett enda stort utrymme. Väl utnyttjade kvadratmetrar med öppen planlösning. 

  De murade väggarna har putsats och målats med kalkfärg. De gamla bjälkarna har bevarats synliga. Det ger ett enkelt, rått och tufft intryck. Ett sätt att bevara känslan från det gamla men samtidigt lyfta in det i nutiden.

  Övre våningen har öppnats upp till nock. Att varenda centimeter är tillvaratagen för möjlig golvyta ger rummet en luftig känsla. En tuff fondvägg med trekantig form förstärks av den grå färgen mot det i övrigt vita.

  Har man ont om garderober kan man lösa förvaringen på ett snyggare sätt. Som med ett lite mer rejält sängbord i form av en skänk. Den var en del av Indiskas butiksinredning som Simon fyndade när butiken gjordes om. Indisk spegel med kakelklädd ram.

  En förstorad öppning ner mot hallen ger rymd och ljus åt både övre och nedre våningen. Räcket är en hemsnickrad konstruktion av återbrukat virke och ett galvaniserat galler. Tygklädd taklampa, PR Home, matta från Marocko, golvkruka från Indien och stol fyndad på loppis.

  Simons etagelägenhet har ett eget trädäck i markplan, med uteplats som en trevlig bonus. Där skapar han semesterkänsla med bambumöbler och flätat parasoll. 

  Följ Simons färgsprakande inredningar på instagram

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!