• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Klassisk kontinental inredning i 30-tals villan -

  En del Blocketfynd, en del antikviteter och en del Ikea. Den renoverade 30-tals villan i Skara är inredd med fingertoppskänsla och stor kärlek till husets historia. Så skapas ett personligt hem.

  Klassisk kontinental inredning i 30-tals villan -
  Foto: REBECCA MARTYN Av: ANNIKA OLSSON SAHLÈN och CHRISTINE CAMBRING

  Mitt bland gamla vackra kullerstensgator bara ett stenkast från Skara domkyrka ligger den stora 30-tals villan som renoverats från grunden i tidsenlig stil. Nu har huset återfått den klassiskt kontinentala känslan det hade från början.

  – Vi föll direkt för huset tack vare läget, det arkitektoniska uttrycket, rumsdispositionen, rymden invändigt och den privata och mysiga trädgården, säger Anna-Karin.

  TA HAND OM ETT ÄLDRE HUS – ANNA-KARINS 4 TIPS:

  1. Ta hänsyn till huset, såväl dess ålder som rumsdisposition och material.

  2. Modernisera varsamt. Ta god tid på dig att leta material, och jämför olika renoveringstekniker, miljöpåverkan i material samt hållbarhet på både kort och lång sikt.

  3. Blanda klassisk och modern design.

  4. Tänk också husets ålder och utformning när du väljer möbler och inredningsstil.

  I vardagsrummet står fåtöljer från Ikea, persisk matta från Arhan, soffbord, Karl Andersson & Söner. Väggarna pryds av tavlor från Artilleriet. Den randiga fåtöljen samt sidobordet från Svenskt Tenn är fyndade på Blocket. Genom att spegla färgen från tapeterna i fåtöljens klädsel skapas en helhet och sammhang.

  I vardagsrummet intill soffan från Mio står en vacker serveringsvagn från Svenskt Tenn, en serveringsvagn kan användas till så mycket mer än glas, här med vackra böcker och magasin. Ljusstakar från Skultuna och vintagelampa i mässing.

   
   

  Runtom i huset står vackra tidsenliga möbler blandat med modern design och vackra stilleben. Paret har hittat stora delar av sin inredning på Blocket, Ikea och i antikaffärer. Genom att blanda antikviteter med moderns design skapas ett personligt hem. Ett mörkt tak ger dynamik till rummet.

  Den stora och generösa platsbyggda bokhyllan är original från när huset byggdes och har sedan kompletterats med glasdörrar. Golvpuff från Melimeli. 

  Många av väggarna har skrapats rena från tapeter för att få fram originalputsen, och alla innertak är renoverade. Det stora ljusa köket med ett fantastiskt ljusinsläpp har fått nya snickerier som är kopierade från serveringsgångens originalsnickerier. De vackra köksbänkarna är specialbeställda i samma Kinnekullekalksten som redan fanns i original i hallgolv och fönsterbänkar. Den ståtliga gasspisen från Aga har importerats från Storbritannien.

  Alla köksskåo måste inte vara väggfasta, ett fristående skåp kan även fungera för förvaring i köket. I det ljusgrå vitrinskåpet trivs porslin från Spode fint ihop med Kunglig Dansk.

  På bänkskivan står ett grytunderlägg från Skultuna och en kokbok från Artilleriet ihop med en skärbräda från H&M. Tillsammans med skärbrädan i trä som paret fick av en konstnär på Mallorca bildar de ett vackert stilleben i köket.

  I matsalen står ett vackert möblemang med bord och stolar från Ilva. Den stora mattan på golvet är köpt på Bukowskis. I taket hänger ljuskronan "Sarfatti" från Flos, ljuslyktorna på bordet kommer från Artilleriet.

  I badrummet står ett badkar i gjutjärn som familjen har importerat från Storbritannien. Blandare, Lefroy Brooks, golv och kakel från Höganäs.

  Tapeten i sovrummet kommer från Laura Ashley, bredvid sängen står Blocketfyndade sängbord. Lampa, Laura Ashley.

  På uteplatsen slår sig familjen gärna ner i utemöblerna från Gloster som de har importerat från Tyskland. Kuddarna är fyndade på en marknad på Mallorca.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!