• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Våning ala Paris - inred med fransk stil

  Den ljusa paradvåningen har en touch av finstämd lyx och vintageelegans. Här har ägaren skapat ett hem där arvegods förenas med kärleken till Frankrike. Resultat: ett litet Paris.

  Våning ala Paris - inred med fransk stil
  AV: CHRISTINA B KJELDSEN STYLING: RIKKE GRAFF JUEL FOTO: CHRISTINA KAYSER O

  INRED FÖR PARISKÄNSLA

  Våga visa färg. Sätt färg på väggar, textilier och möbler. Definiera vilka färger du tycker om och använd dem som bas. Ett helhetsgrepp är att måla vägg, dörr och dörrkarmar i samma nyans.

  Älska arvegodset. Använd ärvda möbler och vackra släktföremål, de bidrar till att skapa atmosfär.
  Om du inte har tillgång till arvegods; satsa på ett par praktpjäser från auktioner eller antikbutiker. Blanda med modern design och loppisfynd.

  Lita på din instinkt. Slå fast dina preferenser kring färg, konst och stilperioder, och odla din stil utifrån det. Omge dig aldrig med saker som du inte berörs av.

  Satsa på kvalitet. Gedigna material och välarbetad form ger en solid känsla som håller stilen.

  I vardagsrummet finns en skön soffa för hela familjen, mattan på golvet är marockansk och keramiken är vintageköp.

  Vardagsrummets Instagramvänliga stillebenfond: Ett sideboard av mässing med dansk och fransk keramik. På väggen en blandning av ärvda målningar, presenter och en liten solspegel från Paris. Lampa i design av Arne Jacobsen, från Louis Poulsen.

  Med trären och vit köksinredning har köket utrymme för färg i övrigt. Såväl väggar som dörr och dörrkarm är målade i samma ljusblå kulör, "Eilersen Antwerpen" från Flügger, medan kaklet har en dovt blå ton. Vit taklampa "Wellington" från Markslöjd.

  Den ljusa matsalen har kvar originaldetaljer i form av stuckatur, elementskydd och fiskbensmönstrad parkett. Väggarnas lavendelfärg heter "Brassica", från Farrow & Ball.

  Ovanför arbetsplatsen finns kartor över Paris och på skrivbordet stå en arbetslampa som är vintage.

  Med inbyggd säng får sovrummet rymd. Den lilla bänken kommer från Bolia, ljuskronan är arvegods.

  I sovrummet är den platsbyggda sängen inmåttad i en nisch omgärdad av jugendskåp i original från 1920. Tapeter från danska Tapet-Café. Härliga sängkläder i linne ger fin fransk känsla.

  Badrummets modernt enkla tvättmöbel ger utrymme åt den franska spegeln som en gång hängt på ett klassiskt Pariskafé på rue Saint-Denis.

  Små figuriner samsas med modern spegel i badrummet.

  Utanför matsalen finns en tio kvadratmeter stor balkong med utsikt mot en park med närmast parisisk atmosfär.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!