• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Rustat för trivsel - från mexitegel till svartmålad puts

  Efter flera renoveringar är sommarstugan i Höllviken i tipptoppskick. I dag har huset putsad fasad och villastandard – och en uteplats med pool som förlänger både säsongen och vardagsrummet.

  Rustat för trivsel - från mexitegel till svartmålad puts
  AV SUSANN LARSSON FOTO PETER ERLANDSSON

  Huset är en två gånger renoverad sommarstuga. Tegelfasaden har ersatts av svartmålad puts. Trädgårdsmöbler från Sommarboden i Höllviken.

  Sommarstugan, vars fasad var klädd i mexitegel, hade tre olika stilar så familjen fattade ett beslut om att bygga om hela huset, fasaden gjordes om, genom att slå ut väggar disponerades kvadratmeterna om, medan en enhetlig stil skapade harmoni och fönsterna byttes ut.

  Familjens 3 tips för husrenoverare

  1. Bo in dig i huset innan renoveringen påbörjas. Då hinner du känna av hur huset fungerar och hur du själv synkar med huset.

  2. Ta det lugnt. Vid snabb­ renovering behöver man ta snabba beslut och hamnar ofta i kompromisser. Det är bättre att låta renoveringen ta tid än att behöva kompromissa.

  3. Om du inte blir nöjd; gör om tills det blir som du tänkt dig.

  Vardagsrummet är inrett med två olika soffor, David Designs "Hockney", och en från Designers Choice. Det ellipsformade bordet, design Charles och Ray Eames, tillför mjukhet. Kaare Klints klassiska safaristolar är köpta på auktion.

  Matplatsen är inrymd mellan stora glaspartier mot trädgården och den öppna spisen samt köket, vilket gör ytan ljus och praktisk. Bord från David Design och stolar "PP58/3" med valnötsfärgad lädersits, av Hans J Wegner. Matta, HK Living.

  Från matrummet leder en halvtrappa till vardagsrummet där också utgången till grillplatsen finns. Vita och trävita möbler ger harmoni i den öppna planlösningen. Taklampor "Romeo", Flos.

  Den öppna spisen fick putsas om flera gånger innan Jessica och Johannes blev nöjda. Till slut fick de fram det önskade brädmönstret i betongen. 

  Köket och betongtrappan har byggts om flera gånger, familjen nöjde sig inte förrän det blev exakt som de tänkt sig. Den kaxiga betongtrappa leder till det gemensamma tv-rummet och mellansonens rum. Taklampa från Fox Design, stol, Broste Copenhagen.

  Den moderna inredningsstilen bryts av med pallar i återvunnet trä samt en stor tavla vänd med baksidan utåt.

  Poolen är integrerad i betongplattan bakom huset. Här finns också spabad och loungehörna. Ljusgröna stolar och bord, Fermob. Korgstolar, Broste Copenhagen.

  Vid renoveringen byttes all byasten ut mot storsingel med trampstenar av betong. Uttrycket mjukas upp med formklippt buxbom och böljande gräs. Bakom grinden ligger poolen.

  I anslutning till grillterrassen finns en härlig vinterträdgård, perfekt att sitta i vid uselt väder. Rottingmöbler "Paulina", Brafab

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!