• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Pool med känsla av ett asiatiskt spa - i Östergötland

  Det stora poolområdet för tankarna till en lyxig asiatisk resort. Här finns pool, avkopplande
  loungegrupper och vackra vattenspeglingar bland lummiga växter.

  Pool med känsla av ett asiatiskt spa - i Östergötland
  STYLING: EMMA OLAI FOTO: CECILIA MÖLLER

  Att bygga ett poolområde i Sverige kan göras på ett sätt som för tankarna till varmare breddgrader. Anneli och Tomas valde att sätta asiatisk touch på sitt poolområde. Här samsas pool, lounge och poolhus med matplats med exotiska förtoner och avslappnad loungstil. På så sätt räcker sommaren längre.

  Poolområdet är ombonat och inbjudande med mycket grönska och många sittplatser. Annelie och Tomas agerade själva projektledare och anlitade tre olika företag som gjorde var sin del av poolområdet. På så sätt hade de kontroll över detaljerna så att allt blev som de hade tänkt sig.

  Solsängarna kommer från Kina, men Annelie och Tomas byggde in dem i vita lådor så att stilen skulle harmoniera med det övriga. Parasoller, Vida XL, kuddarna är en mix av inköp i Kina och från Ohlssons Tyger.

  Loungegruppen i poolhuset närmast poolen är den naturliga samlingsplatsen på kvällen. Här kan man tända en värmande brasa i spisen och invänta skymningen. Soffor och soffbord kommer från Kina, den vackra taklampan har Annelie köpt av en vän

  Ett av poolhusen används som matplats. Annelie och Tomas ville ha ett matbord som rymmer många och snickrade ihop ett bord som är hela 4,5 meter långt. Stolar "Byholma", Ikea. De vita gardinerna kommer också från Ikea.

  Häng­stolarna under äppelträdet används flitigt. Korgstolen är ett auktions­fynd, den andra kommer från Netto.

  Annelie och Tomas sparade många träd och växter när poolområdet byggdes, vilket ger ett vackert ljusflöde mellan trädkronorna.

  Handdukar finns alltid framme till familj och vänner som kommer på besök. Korg från Blooming Design, handdukar, Ralph Lauren och Tommy Hilfiger.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!