• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Paradiset i Piemonte - ett sommarhus med guldkant

  Tänk att våga ta steget och skaffa ett sommarhus i Italien. Det gjorde Lillian och Rune som fann sitt smultronställe i en lada från 1700-talet. Mitt bland kastanjeträd, vingårdar och avlägsna snötäckta alper.

  Paradiset i Piemonte - ett sommarhus med guldkant
  Av Ellen Wisløff, Styling: Tone Kroken, Foto: Yvonne Wilhelmsen

  Den 500 kvadratmeter stora villan är byggd i L-form och med utsikt över gröna kullar och dalar.

  Köket är 40 kvadratmeter stort och är placerat i den del av byggnaden som var det gamla stallet. Köket är väl utrustat för matlagning och här hänger alltid arbetsredskapen framme. Koppardetaljer ger extra värme.

  Kakelplattorna i köket är klassiska, handmålade små konstverk från Piemonte och sattes upp av husets förra ägare. Kopparkittlarna tillhörde Lillians mamma. Köket var från början knallblått, paret valde att måla om det i en svart kalkfärg som heter Black Truffle, nyansen fungerar väldigt bra mot den varma terrakottan.

  Det ursprungliga taket från 1700-talet är välbevarat. Terrakottagolvet lades av den tidigare ägaren. Bord och stolar tillhörde den tidigare ägarens mormor och fick stanna kvar i huset.

  Sofforna från Tine K Home specialbeställdes så att hela stora familjen skulle få plats. Glashyllorna fanns i huset när de flyttade in. Stilen i byggnaden är rustik vad gäller tak, väggar och golv, detta kombineras fint med moderna detaljer och skandinavisk stil på möblerna.

  Två dagbäddar inbjuder till härliga stunder. Hyllan är skräddarsydd och har hyllplan i glas. Det målade taket bidrar till en spännande helhet.

   

  Lillian älskar väggarnai sovrummet. De är målade med kalkfärg, en mycket matt variant i färgen "Oxford Blue". 

  Kommoden tillhörde den tidigare ägarens mormor och har en vacker marmorskiva och en gammal, rustik spegel. Puff och fåtölj, Tine K Home. Hortensian är plockad i trädgården

  Glasrutorna är bortplockade från skåpsdörrarna och ersatta med hönsnät. I skåpet förvaras solhattar.

  Det är italiensk marmor på golvet i hallen och i trappan som leder upp till andra våningen. Puffen är från Tine K Home och de långa linnegardinerna är från Ikea.

  Terrassen har utsikt över gamla olivlundar och hundra år gamla valnötsträd, vingårdar och åkrar. På klara höstdagar skymtar man de snötäckta alperna i fjärran. Det runda bordet är tillverkat av italiensk granit och är en gåva till Lillian från husets tidigare ägare.

  Poolen var den första i byn och det pratas fortfarande om hur den flögs in med helikopter. I dag har Lillian och Rune, deras barn och barnbarn det trevligt här. Bredvid poolen står valnötsträdet, och på hösten hörs dunsande ljud när nötterna faller ner. Solsängar och bord, Tine K Home.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!