• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inredarens eget hem är fyllt med kontraster och konst - så får du stilen

  Inredningsarkitekten Sanne Tøndering är kreativ i ordets rätta bemärkelse. Hennes skulpturer och tavlor finns överallt i det ljusa funkishuset, som hon har inrett med lite dramatik och väldigt mycket harmoni. Här är den konstnärliga och stilsäkra inredningsarkitektens bästa stylingtips.

  Inredarens eget hem är fyllt med kontraster och konst - så får du stilen
  Foto: Jens Barslund

  Inredningsarkitekten Sanne Tøndering

  SANNES 3 INREDNINGSTIPS

  • Var inte rädd för att måla väggarna i mörka färger, det ger en överraskande positiv effekt. Och om man inte tycker om det är det ju bara att måla om...
  • Föremål som på ett eller annat sätt har en historia ger hemmet personlighet och berättar något om dem som bor där. Även om det kan vara besvärligt att ta med sig saker hem från resor så gör det ändå – det är sådant som skapar ett hem.
  • Tänk inte så mycket på vad som är inne utan inred på ett sätt som inte är präglat av ett visst årtal. Det tidlösa är nästan alltid det bästa.

  Som inredningsarkitekt arbetar Sanne nästan alltid med kontraster eftersom det ger rummet något extra. Många är rädda för att måla väggar mörka eftersom de tror att det slukar allt ljus, men det stämmer inte, menar Sanne. Särskilt om man bara målar en enda vägg i en mörk färg och låter de andra vara ljusa.

  Fönsterbänken smyckas med gamla inbunda böcker, keramik och detaljer som grupperas ton i ton och på så sätt skapas en enhetlig känsla. 

  Den öppna eldstaden är original från när huset byggdes. På sommaren används den inte så mycket, utan då ersätts veden med stearinljus. 

  En stor spegel är ett effektivt sätt att skapa dynamik i ett rum – förutom att göra rummet större bidrar den också till att göra det ljusare.

  Matrum, kök och vardagsrum delas av med en dubbeldörr i glas, vilket ger ett fint ljusinsläpp. 

  Här har en förhållandevis stor entré och ett litet kök slagits ihop till ett enda stort kök, med rum för en matplats som har blivit den naturliga samlingspunkten när de bägge vuxna sönerna är hemma på besök.

  Det mysiga sovrummet är inspirerat av en semester i Marrakech, där hotellrummen var inredda med mjuka kuddar och mattor i olika sandstens­ färgade nyanser. Kuddarna och de draperade gardinerna är specialbeställda.

  Mjuka textiler i samma färgskala kompletteras med ett stilleben på sängbordet.

  Sanne Tønderings egna skulpturer står överallt. Hon fick lektioner av en professionell skulptör när familjen bodde i Bryssel.

   

  Foto: Jens Barslund

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!