• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stylistens bästa tips - så inreder du med färg

  När det hundra år gamla huset skulle få en ansiktslyftning så var grundtanken med inredningen klar redan från början: Våga vara vågad! Vita väggar och tråkiga möbler fick lämna plats för konst, textilier och mycket färg. Här tipsar inredaren Cornelia från Divine Design om hur du får ett personligt hem med färg.

  Stylistens bästa tips - så inreder du med färg
  AV: HELLE TJABERG STYLING: DIVINE DESIGN FOTO: ELISABETH AARHUS

  INREDAREN CORNELIAS TIPS FÖR ETT VACKERT HEM:

  • Det är viktigt att ett hem är personligt, och det blir det med unika föremål och möbler.

  • Ge dina föremål nytt liv – till exempel genom att klä om mormors gamla fåtölj med ett vackert tyg. Ingen kommer att ha en likadan!

  • Ett hem behöver några antikviteter. Det ger djup åt inredningen och gör den mer intressant. Om du blandar föremål och möbler från olika epoker kommer det aldrig att kännas omodernt. Jag gillar när ett hem har utvecklats över tid, och inte känns som om man har köpt en färdig "look" i en affär.

  • Det är viktigt att hitta en balans vad gäller färg, form, material och texturer. Och att det samtidigt finns ett eller två "wow-föremål" i rummet som verkligen står ut.

  Väggarna i vardagsrummet målades i en djupt grön färg, "Emery Green" från Zoffany.

  – Den gröna färgen är vilsam och fungerar väldigt bra ihop med sidengardinerna. Att använda en djup färg kan också göra att hela rummet känns större, i och med att mörka väggar inte reflekterar lika mycket ljus som vita, säger Cornelia.

  I det kombinerade biblioteket och tv-rummet har tavlor både hängts och ställts i den stora väggfasta bokhyllan som täcker en hel vägg. Effekten är både intressant och kontinental. Utplacerade prydnadsföremål här och där gör att man undviker att få en massiv vägg av böcker. Möblernas och textiliernas dova färger kompletterar varandra och skapar en ombonad och inbjudande stämning.

  I gången mot hallen valde inredarna också att skapa ett konstgalleri i miniformat – detta genom att samla många tavlor i olika tekniker och storlekar och sätta dem tätt ihop, från golv till tak.

  Matsalsmöblerna fanns redan i huset, men stolarna kläddes om i nytt tyg.

  Väggarna i matrummet målades i en mjukt blå färg, "Oval Room Blue" från Farrow & Ball, som passar perfekt till den bordeauxröda skänken.

  Antikviteter och arvegods tillför djup till inredningen. Här samsas ett halvmånebord och en förgylld spegel från 1800-talet med modern, abstrakt konst.

  I hallen är både väggarna och det platsbyggda skåpet målade i en dovt gul färg – "Malt" från Flamant.

  Ett inredarknep är att blanda objekt i olika former och strukturer som binds samman av samma färgskala som i vaserna på soffbordet.

   

  FOTO:  ELISABETH AARHUS

  AV: HELLE TJABERG 

  STYLING: DIVINE DESIGN 

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!