• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Drömhem med många uteplatser

  Laila och Aleksander hittade inte någon arkitekt som kunde rita deras drömhus – så de skred själva till verket med papper, penna och linjal. Resultatet blev ett riktigt drömbygge med gym, pool och plats för många gäster.

  Drömhem med många uteplatser
  Foto: Anette och Christian Thorsbye

  1. 

  Vardagsrummet är ljust och öppet, och har en suverän utsikt över havet. Soffor, Ygg & Lyng. Pläd och puff, House of Rym. Soffbord i betong, spegel och krukor, Muubs. Tv-bänk, Habitat. Rund spegel i guldram och sidobord, Anouska. 

  2. 

  Den ljusa soffan blir mer inbjudande med ett hav av kuddar i fina färger. Samma kulörer går igen i pläden från House of Rym. Detaljer i mässing ger en elegant känsla.

  3. 

  Redan på ritningsstadiet visste Laila och Aleksander var köksön skulle stå. "Så att vi kan vara sociala med gästerna, ta ett glas vin och njuta av utsikten medan vi lagar mat".

  4. 

  Köksinredning, Svane. Vitvaror, Gaggenau. Bänkskivor, Corian. Lampa, Lady Burk. Inbyggd takfläkt, Thermex.

  5. 

  Bordet dukas med utvald keramik och paret har många vaser för trädgårdens alla blommor.

  6. 

  Övervåningen är den sociala zonen med kök, vardagsrum och stor terrass. Det är också detta våningsplan som familjen använder mest.

  7. 

  Den svarta skänken bredvid köksbordet har tillhört Aleksanders mormor. Matbordet med det lustiga underredet och skiva i valnötsträ kommer från Jonathan Adler. Stolar, Muubs. Glasad spisinsats, Rais.

  8. 

  På uteplatsen intas många frukostar, luncher och middagar under sommarhalvåret. Här är det insynsskyddat läge och ofta lä. Utemöbler, Muubs. Alla rum, inklusive terrassen, har högtalare inbyggda i taket.

  9. 

  Terrassen på 40 kvadratmeter rymmer både loungehörna för umgänge och en mer privat zon. Varma dagar kan rummet öppnas upp helt ut mot terrassen.

  10. 

  Terrassen är indelad I olika rum – det här inbjuder till vila. Solsängar och pall, Muubs.

  11. 

  Att båda ha öppen himmel och en del under tak är både vackert och funktionellt.

  12. 

  Laila planerar att måla om de vita väggarna i sovrummet i en rödbrun nyans. Sängöverkast, Linum Design. Lampor, Lind DNA. Sängbord, Muubs. Målningen är gjord av Camilla Solli Amdal.

  13. 

  I direkt anslutning till sovrummet finns en walk in-closet.

  14. 

  Öppna hyllor och hängare i taket ger en bra överblick i garderoben.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!