• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Patriciervilla inredd med Feng Shui – 30 vackra bilder

  Den vackra patriciervillan i Ramlösa var nergången och saknade smart planlösning, men Annette och Fredrik såg potentialen. En totalrenovering senare har de skapat ett hem och vackra uterum med fokus på balans och harmoni med hjälp av Feng Shui.

  Patriciervilla inredd med Feng Shui – 30 vackra bilder
  Foto: Karin Johansson​

  Att inreda med Feng Shui kan skapa mer balans och harmoni i hemmet, vill du lära dig mer om hur du inreder med hjälp av Feng Shui?

  Testa Hus & Hems onlinekurs Inreda livet - KonMari och Feng Shui

  Läs mer om kursen här.

  1. 

  Ljuset flödar in genom de vackra bågformade fönstren. Soffa, soffbord och matta, Ikea, kuddar, H&M Home och Ikea. Ljuslyktor i glas på soffbordet, Slettvoll. Stor fönsterlampa, Artwood/Horeca Garden. Vit fåtölj, Mio. Vitt skåp från danska Henrik Steen.  

  2. 

  I hemmet flödar energierna fritt och naturen och trädgården gör sig påmind genom stora fönster och flera utgångar.

  3. 

  Huset i Ramlösa får karaktär av tornrummet högst upp, som familjen inte inrett ännu.

  4.

  Mysig uteplats med en hänggunga i trädet.

  5. 

  Här finns uteplatser under bar himmel och under tak. Nedanför altanen har familjen en sittplats där de kan njuta av kvällssolen. Sittgruppen är fyndad i en lokal butik. Bordet är ett arvegods. Grå plädar och kuddar, Ikea.

  6. 

  Ett grönt rum i trädgården ger ro till själen.

  7. 

  Fåtöljerna i konstrotting kommer från Ilva och de vita rottingstolarna från Ikea. Plädar, Ikea. Randiga kuddar, Tine K. Planteringsbordet är ett gammalt bord från Rusta som målats svart.

  8. 

  På den rymliga verandan, vars fönster är platsbyggda av en snickare, finns en platsbyggd bänk.

  9. 

  Tallrik och servett, Ikea, bordstablett, Mio, vattenglas, Indiska, och vinglas, Ikea. Karaffen är en present, så även de svarta ljusstakarna.

  10.

  11. 

  Inne möter ute.

  12.

  Veden förvaras i ett gammalt bord köpt på loppis.

  13. 

  Familjen byggde den stora härliga verandan med trappa ner till trädgården tre år efter de flyttat in i huset. Här får de plats med både en matplatsdel och en loungehörna.

  14.

  Familjen flyttade köksdelen, som förut låg precis innanför husets hallentré, till motsatt sida av huset, där det troligtvis legat förr i tiden. Vid renoveringen insåg familjen att det tidigare funnits en öppning ut till trädgården från det rum som nu är kök. Här satte de in dubbeldörrar för att få in mer ljus i köket. ​

  15.

  Köket kommer från Kvik, bänkskivorna i ek är laserade för att bli mörkare. Det svarta skåpet är köpt på en auktionssajt.

  16.

  Den generösa köksön används till både matlagning och som matbord.

  17. 

  Matplatsen har ett stort bord köpt på auktion, även mattan är köpt på auktion, takkronan är köpt i en lokal inredningsbutik. Stolar, Ikea. Stor fönsterlampa, Artwood/Horeca Garden.

  18. 

  Ikea-skänken är ommålad i svart, rund spegel, House Doctor. Stora lerkrukan är köpt i en lokal blomsterbutik, glaskupa och svart bricka, Day Home.

  19. 

  Tallrikar arvegods, servetter, Himla, vinglas, Kosta Boda, glasljuskoppar, Olsson & Jensen.

  20. 

  Mysig hörna med många textila inslag och en mjuk matta. Inom feng shui pratar man om att "chi", livskraftens energi, ska flöda i ett rum. Detta genom att möblera på rätt sätt, men också genom att använda saker som representerar de olika elementen trä, eld, jord, metall och vatten.

  21. 

  I det stora ljusa vardagsrummet kände Annette till exempel att det saknades något och insåg att det behövdes ett starkt eld-element. En tavla som hennes mamma målat blev pricken över i. Den gråmålade väggen lyfter konsten.

  22. 

  Vardagsrummet från en annan vinkel. Den vita fåtöljen kommer från Mio.

  23. 

  Sociala ytor med matsalsbord och sittgrupp.

  24.

  Den öppna spisen ger trivsel.

  25. 

  Mattan är köpt på auktion, sänggavel, gardiner och sängkläder, Ikea. Sammetskuddar, H&M Home. Mönstrade kuddar från en lokal inredningsbutik. Överkast, Åhléns. Skrivbordet är köpt på nätauktion och stolen är en gåva från en vän. Howardfåtölj, Eilersen.

  26. 

  Sovrummet går i ljusa, harmoniska toner.    

  27.

  Ett antikt skrivbord står i sovrummet. Det tillför elementet "trä" till inredningen i rummet enligt Feng Shui.

  28. 

  Det ljusa sovrummet vetter ut mot en stor balkong.

  29. 

  I hallen sitter en tapet från Cole & Son, soffan är köpt second hand, lampa, Indiska. Här låg köket när familjen köpte huset.

  30. 

  Badrummet går i vitt med matta från Citygross och spegel från Ilva.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!