• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gör som textilgurun – fyll ditt hem med snygga tyger

  Vackra ullkvaliteter, fina linnevävar, mönsterglada bomullsvaror och mjukaste sammet. Hos Johansens i Oslo spelar tygerna huvudrollen, och hela hemmet är stilfullt ombonat och mjukt. Inspireras och låt ditt eget hem fyllas av fina textilier!

  Gör som textilgurun – fyll ditt hem med snygga tyger
  Foto: Kim Granli

  Av Wenche Holth och Eva Høydalsvik Foto Kim Granli

  Lägg en sammetsduk på bordet och en matta under matsalsgruppen. Duk av sammetstyget "Silvano" från Colefax & Fowler. Stolarna är klädda i vitt linne, på golvet ligger en antik Aubussonmatta.

  Lägg lite extra kraft på lamporna i ditt hem – dessa har nytillverkade fjäderskärmar. En gammal terrin är fin som blomkruka. Konst av franska Catherine Fiault.

  Matcha gardiner och duk. I köket finns en mysig matplats där det brunbetsade ekbordet är prytt med en duk i tyget "Petit Parc" från Pierre Frey, samma tyg som i hissgardinen i fönstret. Udda stolar skapar harmonisk oreda.

  Närbild på bordets fina duk. På köksbordet står en antik stäva fylld med frukt och delar av ägarens tennsamling. Bubbelglas från franska Biot.

  Ju fler kuddar desto bättre. Bästa sättet att förnya soffan är att dekorera den med kuddar. Att använda en tygklädd pall som bord ger en extra ombonad känsla.

  Mixa olika färger och mönster. Kuddarna i gråblått och rött ger ett inbjudande intryck. Alla böcker i vardagsrummet handlar om tyg och inredning. Målningen på väggen är ett verk av norske Espen Eiborg.

  Ta upp samma färg i flera textilier. Här går den gråa färgtonen igen i kuddar och stolstyg. På sidobordet står en samling nya och antika buddhafigurer som flankeras av ljusstakar från Mulberry och en hög bordslampa. Målning av Bernhard Folkestad.

  Gör ditt sovrum till en textil dröm, med gardiner från tak till golv men taklisten synlig. Kuddarna i soffan är sydda i tyger från Sabina Fay Braxton, Mulberry och Zoffany. Kelimmattans ränder lyfter det mjukt blommiga.

  En sängkappa ger sovrummet en mjuk atmosfär och sänggavlen gör att rummet känns mer "inrett". Denna är sydd i linne. Sänggaveln är klädd i tyget "Calyon" från Jane Churchill. Överkast av broderat linne från Brunschwig & Fils.

  Fyll på med många kuddar mot sängens huvudgavel. Prydnadskuddar sydda i tyger från Mulberry och Zoffany. På väggen, målad i "Burnt Juniper" från Fired Earth, hänger en målning av israeliske konstnären Theo Tobiasse.

  Sätt textil på insidan av ett glasskåp. Här har ett vanligt Ikeaskåp blivit en stilfull möbel med hjälp av tyginredning. Mönstret, "Jardin du Luxembourg" från Manuel Canovas, skapar en snygg stilkrock med det zebramönstrade överkastet.

  Låt samma mönster gå igen på flera ställen. I gästrummet går mönstret "Jardin du Luxembourg" från Manuel Canovas igen i fondtapeten, hissgardinen och kuddarna.

  Tillför mer textilier till badrummet om du vill att det ska kännas mindre kalt. Och glöm inte duschdraperiet! Gästbadrummet har ett duschdraperi i bomullssatäng, från Manuel Canovas. Tapeten heter "Dara", av Manuel Canovas.

  Klä om gamla möbler. Hallen välkomnar med väggar i färgen "Pewter" från Fired Earth och golv prytt med en antik Aubussonmatta. Stolen är sammetsklädd och gammal. Bara spegeln på väggen är ny, från Anouska.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!