• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Veckans härligaste hem – en doft av Hollywoodglamour

  Sofia struntar i trender och inreder sitt sekelskifteshus i Djursholm med en klassisk bas och harmoniska färgskalor. Samtidigt finns här kontraster i form av Hollywoodglamour och en smula svärta.

  Veckans härligaste hem – en doft av Hollywoodglamour
  Foto: Cecilia Möller

  Det första intrycket kan avgöra allt. Så var det när Sofia såg huset i Djursholm och föll pladask för den vackra fasaden med de välvda formerna och den pampiga entrén. 

  Huset hade totalrenoverats under 90-talet så det var mycket indigoblått, terrakotta och skarpa färger. Sofia, som jobbar som inredare, hade helt andra planer och ville i stället framhäva den slumrande skönheten med milda nyanser och eleganta detaljer – kryddat med lite lyxig glamour.  

  Foto: Cecilia Möller

  Hela reportaget läser du i Hus & Hem nr 4 2019.

  Konsten på väggarna har en central roll och är vald inte bara för sina motiv utan även för att passa in i rummens färgpalett. Ovanför öppna spisen sitter en stor och pampig tavla med cirkusmotiv. Det är en bit av tapeten "Les Rives de L'Irrawaddy" från Ananbô som Sofia har ramat in med lister. Prydnadshäst, Oscar & Clothilde, sittpuff, Ruth & Joanna.

  Väggarna i vardagsrummet är målade med kulören "Teresa's Green" från Farrow & Ball. Soffa, Meli Meli, fåtöljer från Epok och Oscar & Clothilde, bord, Ruth & Joanna, matta, Layered, taklampa, Deco Djursholm, lamporna i fönstret är från Oscar & Clothilde.

  Sofia älskade det vackra huset i Djursholm från första sekunden och föll för de välva formerna och den vackra entrén.

  Sofia jobbar gärna med kontraster, och det mörka bordet bryter av mot allt det ljusa på ett genomtänkt sätt. Det antika bordet är köpt på auktion, urna, Oscar & Clothilde, taklampa, Mathilde et sa vie.

  Det svarta bordet och spegeln utgör fina kontraster mot den vita väggen, spegel, Oscar & Clothilde.

  Den inre hallen är navet som binder ihop de olika rummen och har inretts med en neutral färgskala i dova nyanser. Krysspallar, Day Home, spegel, Oscar & Clothilde, kuddarna är uppsydda av tyg från Mimou och Larsen Fabrics, kudden i mitten är från Day Home.

  Ljuset flödar in genom de stora fönsterpartierna i vardagsrummet och framhäver de milda och samstämda färgerna i inredningen. Den stora golvlampan till vänster är ett vintageköp från Lampfabriken.

  Matplatsen intill köket är rustik och ombonad med ett gammalt auktionsfyndat slagbord. Stolar från Mio, fåtölj, Frejas Boning.

  Kakelugnen i hörnet är en riktig stämningshöjare och mysfaktor. Färgskalan i kakelugnens dekor återkommer i den vackra tapeten från Manuel Canovas.

  På murstocken i köket sitter ett stort verk av Romina Ressia. Svärtan blir ett dramatiskt blickfång.

  Köket går i klassisk sekelskiftesstil. Köksinredningen kommer från Lidhults Kök, spisen från Ilve, det klassiska kaklet i halvförband satt redan på plats när familjen flyttade in.

  Franska företaget Ananbô har specialiserat sig på att kombinera gamla landskapsmotiv med modern tryckteknik. I tv-rummet sitter det pampiga mönstret "Chao Phraya" monterat med listverk. Övriga väggar är målade med nyansen "Dix Blue" från Farrow & Ball. Puffen från Beleco plockar upp nyanserna i tapeten. Soffan är köpt på nätet, kuddar, Deco Djursholm och Day Home, pläd, Oscar & Clothilde.

  Bokhyllan med tillhörande stege är köpt från PB Home. Fåtöljen från Epok kommer från Oscar & Clothilde, soffbord med klädd skiva, Welcome Home Company.

  Prydnadshäst från Oscar & Clothilde.

  Det gamla gjutjärnsbadkaret stod i huset när familjen flyttade in. Handfat, Burlington, spegel, Miller, lampor, Restoration Hardware.

  Sovrummet är lyxigt, varmt och ombonat. Fondväggen är en tapet från Ananbô, sänggavel, Mimosa By Inka, sängkläder, Mille Notti, sängbord, Oscar & Clothilde, lampa, Posh Living.

  Se ännu fler fantastiska bilder i bildspelet

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!