• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilket hem – och vilket badrum! Lantliga huset är en romantisk dröm

  Att det var kärlek vid första ögonkastet när familjen Tagesson kom till Stora Roo är lätt att förstå. Deras hem är en lantlig, romantisk dröm med högt i tak, kakelugnar, trägolv – och ett fantastiskt badrum!

  Vilket hem – och vilket badrum! Lantliga huset är en romantisk dröm

  Det är en riktig herrgård som familjen Tagesson bor i med tio rum och en boyta på 360 kvadratmeter. När de tog över var renoveringsbehovet stort, men de såg potentialen. Här fanns det mesta bevarat från byggåret 1914 med underbara fönster, trägolv, kakelugnar och pärlspont. Efter en rejäl renovering, där den klassiska stilen bevarats, har de nu fått sitt drömboende.

  Foto: Camilla Isaksson

  Köket, som är platsbyggt av snickaren Lars Rahm, har gott om arbetsytor och en praktisk köksö med öppen förvaring.

  Gasspis – och en fungerande vedspis – finns i det lantliga köket på herrgården Stora Roo.

  Bänkskivorna kommer från Torsbergs Stenhuggeri i Kinnekulle. Pärlspontsklädda väggar, bänkskivor i kalksten och nya eluttag i retrostil rimmar bra med den lantliga inredningen.

  Förmaket har en modernare känsla med två helt olika soffor: en ny klädd i vitt linnetyg och en antik i trä. Vit soffa "Le Grand Air", Rum 21. Bordet, kransen i taket och skinnpuffen är köpta hos Lidens i Lidköping.

  Tapeten heter "Blomslinga" och kommer från Borås­tapeter.

  Intill förmaket ligger det ett litet bibliotek med vackra platsbyggda bokhyllor. En bredrandig tapet, från Sandberg tapeter, ger det lilla rummet en större känsla av rymd.

  I matsalen står ett matbord i gustaviansk stil med tillhörande stolar som familjen har köpt på blocket och hämtat i Dalarna. Takkronan är köpt hos Skogsbergs Antik i Lidköping. På väggarna sitter tapeten "Old Hall Floral Slate", från Ralph Lauren.

  Liksom stora salongen har förmaket en fin vit kakelugn. Originalgolvet har ångtvättats och fått en såpskurad känsla.

  Med fårskinn på golvet, blommor på sängbordet och tapeten "Françoise Bouquet Bluestone" från Ralph Lauren på väggarna får Cecilias och Ulfs sovrum en romantisk atmosfär. Säng, sängbord och matchande byrå är specialbeställda från Rixners Möbler i Tibro. Sängkläder, Lexington.

  Liksom i övriga rum med originalgolven kvar har plankorna ångtvättats för att se såpskurade ut.

  Det fantastiska badrummet har badkar mitt i rummet, pärlsponts- och tapetklädda väggar samt en kakelugn (utanför bild). Badkar med blandare i mässing, Badex.

  Badrumsskåp och kommod kommer från Kvänum. Lampor, Gyllenhaks Byggnadsvård. Spegeln är köpt på Blocket.

  En biedermeiersoffa har fått lösa överdrag och massor av mysiga kuddar i olika blåa toner.

  Intill förmaket ligger det ett litet bibliotek med vackra platsbyggda bokhyllor. Den bredrandiga tapeten kommer från Sandberg tapeter.

  Eleganta kakelugnar är vackra att se på och de ger en underbar värme.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!