• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så här snyggt kan det bli när du inreder med mörka färger

  Med dova färgnyanser, maskulin stil och smarta lösningar har inredningsstylisten Caroline Hilleberg förvandlat sin och sambons hyresrätt till ett ombonat och trivsamt hem. "Jag gillar att jobba med kontraster när jag inreder", säger hon.

  Så här snyggt kan det bli när du inreder med mörka färger
  Foto: Karin Johansson

  En hyresrätt är inget man lägger massor av renoveringspengar på. Men det behöver inte betyda att man inte kan inreda sig till ett personligt och härligt hem ändå. Caroline Hillebergs och hennes sambo Daniels hem är ett bevis på det.  

  – Vi såg att grunden fanns, med de djupa härliga fönsternischerna och den fina stavparketten i vardagsrummet. Jag förstod att vi med enkla medel skulle kunna få det precis som vi ville, säger Caroline.

  Den rofyllda känslan har hon skapat genom att i alla rum välja en mörk färgskala. De dova färgerna gör också att vardagsrummets stora vackra fönster framträder tydligare än om de skulle ha omgärdats av mängder med detaljer och skrikiga nyanser. 

  – Om någon ber mig beskriva min stil hemma tänker jag på ord som maskulint och avskalat. Jag gillar att jobba med kontraster, både när jag inreder hemma och i jobbet. Det är kontrasterna mellan mörkt och ljust, hårt och mjukt, strävt och lent, som gör det, säger Caroline.  

  Foto: Karin Johansson

  Hela reportaget läser du i Hus & Hem nr 3.

  Soffa, Ikea, kuddar från Ikea och H&M Home. Soffbord från Furniturebox, matta, Classic Collection, mörkblå pläd, H&M Home, sittpuff, Jysk. På väggen hänger inramade prints i ramar från Ikea.

  Vid matplatsen står ett glasbord som Caroline fyndat på loppis, stolar, Reforma Sthlm, golvlampa, loppis, stor glasvas, By On. Svart vas från loppis, vit vas, Indiska, ljusstake, Hay.

  Halltapeten med motiv av leoparder kommer från Cole & Son.

  Konsten sätter stilen. Glasbord, loppis, stolar, Ikea, matta, Market 29. Glasvasen med blommor kommer från den lokala butiken Alexandras Blommor.

  Paret har budgetförvandlat köket i sin hyresrätt genom att klä in bänkskivorna med svart dekorplast som matchas av luckhandtagen. Muggarna med stänkmönster kommer från H&M Home.

  I sovrummet har paret en sängkappa som Carolines mamma sytt. Överkast, Åhléns, sängkläder, H&M Home och Hemtex. Matta, Ellos, gardiner, Hemtex.

  Lamphållarna på väggen kommer från Mio, på dessa hänger lampor från Clas Ohlson. Stol från loppis, ljusstake, Plantagen. På väggen hänger en teckning som Caroline köpt av sin vän Amanda Lagerqvist.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!