• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lekfull och färgstark inredning i 60-talshuset

  Fyrabarnsfamiljen Gassne-Jeckelmann har en stor pysselhörna i vardagsrummet, en scen i hallen och ett avskilt meditationsrum. "Vi inreder utifrån hur vi vill använda rummen och så att det känns kul", säger Eva.

  Stora terrassen under tak rymmer hela släkten när det är kalas. Bord och stolar i teak, Ilva. Gul och orange stol köpta på Ikea och ommålade av Christoph och barnen.

  Uterummet har fönster från golv till tak. Matta från Udda Tina. Brickbord, Aveva design. Pinnsoffan är ett arv från Evas mormor och morfar. Hängfåtölj köpt i Amsterdam. Turkos förvaringslåda köpt på loppis i Schweiz och ommålad.

  Groventrén ligger i anslutning till kök och tvättstuga. Det fina golvet i Höganäsklinker lyftes fram under lager av mattor. Väggen målades citrongul och elementet grönt. Serveringsvagn, Ikea.

  Nytt fiffigt användningsomåde för bidén.

  Det arkitektritade huset har både stora sällskapsytor och privata delar där familjemedlemmarna kan få vara i fred.

  Det arkitektritade huset har både stora sällskapsytor och privata delar där familjemedlemmarna kan få vara i fred.

  Badrummet är i original från 1968. Handdukar, Hay. Porslinsmuggar, burkar i plåt med trälock och blomkruka, från Malmö Modern.

  Enplanshuset är byggt 1968 och ligger på Limhamn/Bellevue. Trädgården är 1 800 kvm stor.

  Enplanshuset är byggt 1968 och ligger på Limhamn/Bellevue. Trädgården är 1 800 kvm stor.

  Föräldrasovrummet har separat badrum och egen dörr ut mot trädgården. Sängen har Christoph och Eva byggt. Hus-hyllor, Bloomingville, Hemmagjord taklampa. Sänglampor, Ikea. Bäddtextil, Brita Sweden.

  Det gamla köket, som var ådringsmålat, renoverades av familjen innan man flyttade in. De nya köksskåpen är från Ikea. Handtagen är tidsenliga 60-talsbeslag, från Habo. Bänkskivor med mönstret "Virrvarr", design Sigvard Bernadotte. Matbordet fick familjen av en hyresvärd. Barnstolar, Ikea, samt "Tripp Trapp", från Stokke. Svartlackade "Myran"-stolar. Taklampan "Hinken", tillverkad av Kosta-Lampan 1970, är från Evas föräldrahem.

  Den runda vedhyllan såg Eva på en inredningsblogg. Bloggarens man hade tillverkat den och Eva beställde en av honom, som julklapp till Christoph. Soffa, Innovation. Svart vägglampa, Ikea.

  Från vardagsrummet ser man ut i trädgården genom många stora fönsterpartier. Soffan i en mix av olika färger är specialbeställd, från Mio. Matta i mocka, Ilva. Soffbordet, tillverkat av Fritz Hansen, hittades övergivet på en vind. Det mindre brickbordet är från Aveva Design. Tv-fåtölj, design Alf Svensson, är omklädd i ett gult ulltyg. Golvkuddar, Quote by Birkholm. Murstocken är som en rumsdelare mellan pysselavdelningen och vardagsrummet.

  Färgglada knoppar "Wow" i ull från Nepal och svensk björk, Aveva design.

  Svart hylla i pysselrummet med integrerat skrivbord, String Furniture. Lampa, Ilva.

  Rufus rum har både sovalkov och pentry. Lakan, Ikea.

  Knutpunkten i huset är den stora hallen. Här möts huvudentrén, trappan ner till källare och trappan upp till korridoren som leder till barnens sovrum. Skänk i teak. Kalkstensgolvet är original från 1968.

  Barnen (och alla deras kompisar) älskar inomhusscenen!

  "Stora scenen" är klädd med fuskgräs. Väggen är tapetserad med en originaltapet från 60-talet, från Tapetorama. Draperiet av girlanger har Eva och barnen gjort själva, och vissa trådar är från Aveva Design. Taklampa, "PH Kotte" i koppar, Louis Poulsen. Ullmatta av kvadrater som sätts ihop, Aveva Design.

  Enplansvillan syns knappt från gatan med sin diskreta profil och uppvuxna trädgård.
  Diskret är däremot inte hallen. Redan på hallmattan blir man varse att det lever en spexande och färgstark familj här, för det första man ser är en scen med konstgräsmatta. Att de valde att göra en scen av den var för att det passar dem, helt enkelt.

  Christoph och Eva köpte 60-talshuset i Malmö 2011.Det ritades och byggdes av en annan ­familj och är extremt välplanerat för en stor familj. De föll för att huset har stora förvaringsutrymmen, grovutrymmen och många olika ingångar. Sådana utrymmen som man sällan hittar i nybyggda hus.
  – Har man fyra barn så måste livet helt enkelt flyta på och fungera. Här finns både stora sällskapsytor och flera privata delar, säger Eva.

  Eftersom huset var renoverat i allmogestil, med bland annat fuskgjorda speglar på alla innerdörrar och köksluckor, har Eva och Christoph ägnat en hel del tid och kraft åt att återställa ursprunget.
  Eva drar sig inte för att hyra en bilningsmaskin och gå lös på ett golv. När det sedan kommer till inredningen sätter hon gärna färg på allt som tål det.
  – Den avskalade 60-talsarkitekturen ger plats för mycket färg.
  En vanlig fråga är om de aldrig tröttnar på all färg.
  – Men jag tycker att vi har mycket vitt! Om jag vill varva ner sätter jag mig där det är vitt – inte i hallen. Och om jag känner att jag har fått för mycket färg, då tar jag på mig grå kläder. 

   

   

  Av Cecilia Grender Text Sara Hellström Foto Caroline Tengen
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!