• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här hittar Thommy lugnet

  I jobbet lever han med Josef Franks och Estrid Ericsons klassiska formgivning. Men hur ser det ut när Svenskt Tenns kreativa chef vill koppla av? Thommy Bindefeld tog med sig redaktionskameran till sommarstället.

  Det var en hel del att göra med huset – åtminstone för att få det som jag ville ha det… Från början var fasaden i Falu rödfärg, nu har jag målat om den med svart slamfärg.

  Köket har gott om plats; det är nog närmare 40 kvadrat. Skåpet är specialritat (fast inte hit från början) och där har jag bland annat min samling av klarglas. Matbordet är stort och generöst och golvet har jag slipat och vitsåpat. Lampan är en gammal industrilampa.

  Öppna spisen var en stor orsak till att jag köpte huset! Det var från början en scoutstuga, så spisen är riktigt stor. Skinnpuffarna kommer från Marrakech och så har jag gjort en lång soffa av två sängar som också kan fungera som extrabädd. Soffbordet är danskt 60-tal.

  På soffbordet står en tennburk med förstoringsglas som lock, formgiven av Ted Muehling.

  Fåtöljerna är utemöbler från början, jag tror de är från 50- eller 60-talet. Jag har målat dem vita och fixat kuddar till. Det lilla sidobordet är från Habitat.

  De gröna faten kommer från Vietnam och tennsnäckan är ritad för Svenskt Tenn av Ted Muehling, en fantastisk formgivare, tycker jag. Bänken är från början ett gammalt plank från ett hus.

  Ett gammalt snickarskåp jag hittat på loppis. Inredningen är gjord för att passa hammare, skruvmejslar med mera. Ovanpå en flaggstångsknopp och en mätsticka från en sluss i Dalälven.

  Rottingstolen står i sovrummet och kudden har jag gjort av en gammal bönematta från Indien. Skåpen är Ikeas köksskåp som rymmer massor.

  Dalälven är vacker!

  Solnedgång över Dalälvens sjösystem.

  Sexåriga labradoren Tigern är världens snällaste hund. Han älskar att komma ut på landet och springa fritt.

  Klicka på fliken "Bilder" ovanför rubriken för att få upp bilderna i ett större format.

  Text och foto Thommy Bindefeld
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!