• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ett växande sommarnöje

  Det började med friggebodar. Men nu kan du få ett färdigt sommarnöje på över 100 kvadrat. Thomas Sandell och Stefan Sjögren har uppgraderat sina fritidshus.

  KS 65 är ett luftigt och elegant sommarhus i kollektionen "Skandinaviska Sommarvillor" ritade av Kjellander+Sjöberg.

  Huset "SASA45+" i kollektion Samtida Torp är ett riktigt lantställe på 45 kvm ritat av Thomas Sandell.

  "SASA95" är en större modell ur kollektionen Samtida Torp av Thomas Sandell. Alla sovrum har utgång mot naturen och skjutbara luckor som skyddar mot solljus och insyn.

  Det är arkitekterna Thomas Sandell och Stefan Sjöberg som uppgraderat sina 15 kvadratmeter stora hus och låtit dem växa till över 100 kvadrat.
  – Det är på allmän begäran, säger Tomas Tjajkovski på företaget "Sommarnöjen". Många gillade våra mindre hus, och ville ha dem – fast större.
  Thomas Sandell har därför ritat serien "Samtida torp" där du kan börja med ett 45 kvadratmeter stort hus och sedan bygga på – i princip hur långt och stort som helst. Huset består av olika moduler med glaspartier emellan.
  – Jag har ritat ett ställe precis som jag vill ha det där kontakten mellan inne och ute har varit viktigast, säger Thomas Sandell.
  Stefan Sjöberg på Kjellander + Sjöberg har istället valt att rita färdiga hus i olika storlekar – men med samma grundtanke. Närkontakt med naturen, utblick med mycket glas och en bottenplatta som gör att huset tycks sväva lite ovanför marken.
  – Det går också att utnyttja taket och göra en terrass där uppe. Placeringen av huset går också att vrida så du alltid får den bästa utsikten, säger Stefan Sjöberg.
  Men det är inga särskilt billiga projekt. Sommarnöjen jobbar med fast pris, men sköter å andra sidan allt från planering, bygglov till byggnation och inredning. Det minsta huset kostar från 730 000 kronor.

  Av Anna Liljeberg
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!