• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ett blått inredningskaos

  Iris och Alex gillar sitt blå vardagsrum.  

  Iris och Alex lägenhet är från 1943 och har flera tidstypiska detaljer kvar – som parkettgolvet i hallen.

  "Materialkostnaden i sovrummet landade på cirka 6 000 kronor. Här har vi använt varje centimeter från vägg till vägg för att både garderoben, från Ikea, och sängen skulle få plats".

  "Vardagsrummet är inspirerat av Carries nyrenoverade lägenhet i "Sex and the city". Den blå färgen heter "Högtryck" och kommer från Alcros kollektion ad.o8. Det är en vågad färg, men man måste våga för att vinna! Det värsta som kan hända är att man måste måla om, och det är ju inte så svårt."

  Köket fick en ytlig uppfräschning med hjälp av vit färg och nya hyllplan.

  "Vi diskuterade om det blåa kaklet skulle bytas ut eller inte, men kom fram till att vi verkligen gillade det. Köket är färgglatt och man blir glad av att vara där!"

  "Badrummet inreddes i svart och vitt och det känns om ett lyxigt litet rum. Vi valde att satsa på kvalitetsprodukter som håller länge och fungerar bra så notan landade på cirka 60 000 kronor."
  Blandare och dusch, från FM Mattsson, handfat, Ifö och toalett, Gustavsberg, duschdraperi, Lagerhaus.

  För två år sedan började Iris Valgeirsdottir och hennes sambo Alex renovera sin 45 kvadratmeter stora lägenhet i centrala Malmö och nu är de så gott som klara! Sovrummet stod överst på listan och det tog cirka en månad innan väggarna var bredspacklade och målade och det nya golvet låg på plats. Badrummet tog absolut längst tid att få i ordning – tre månader och 60 000 kronor senare stod det helt klart. Vardagsrummet med sina karateristiska blåa väggar är det rum som sticker ut absolut mest.
  – Ska man renovera gäller det att våga! Ett annat tips är att använda kvalitetsprodukter – det lönar sig! säger Iris som även driver bloggen Inredningskaos.

  Av Susanne Hovenäs
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!