• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 appar alla hemmafixare måste ha

  Att bygga och renovera kräver både tid och vetgirighet. Några appar i mobilen underlättar arbetet!

  8 appar alla hemmafixare måste ha
  Det finns flera smarta appar som hjälper dig att renovera. Foto: Bigstock

  1. ROT-avdraget

  Av Eio medlemsservice
  Hjälper dig att räkna ut ditt rot-avdrag utifrån offererat pris, materialkostnad, resekostnad och tidigare redan erhållet rot-avdrag. Appen innehåller även basfakta om regelverket och information om hur man kontrollerar ett företag. För den som behöver en hantverkare finns länkar till olika hantverksgrupper. Gratis, för Iphone och Android.

  2. Vattenpass+

  Av Max Teleman
  Horisontellt och vertikalt vattenpass som gör det lätt att hänga saker rakt på väggen. 10 kr, för Iphone.

  3. Hygglo

  Av Ola Degerfors och Axel Hellström
  En nyhet! Med hjälp av "Hygglo" kan privatpersoner hyra ut saker till varandra. En av kategorierna är verktyg och byggmaskiner. Appen använder Bank-ID för att det ska vara enkelt och tryggt att annonsera. För kommunikation mellan parterna finns en inbyggd chattfunktion. Gratis, för Iphone och Android.

  4. Visualizer

  Av Nordsjö
  Med "Visualizer" kan man se resultatet av olika kulörer på sina väggar, bara genom att rikta mobilkameran mot dem, välja kulör och peka på skärmen. Det är enkelt att byta kulör, spara bilder och jämföra olika resultat. Gratis, för Iphone och Android.

  5. Colour match

  Av Jotun
  Redaktionens favorit! Här får du hjälp att kombinera olika kulörer i ditt hem. Fotografera ett rum och markera en kulör i bilden. Då föreslår appen flera matchande färgkartor bestående av max åtta kulörer. Alla kulörer anges med NCS-koder och du lagrar de förslag som du gillar. Gratis, för Iphone och Android.

  6. Brabyggare

  Av Villaägarnas riksförbund och Beijer byggmaterial
  En kostnadsfri tjänst där privatpersoner lämnar förfrågningar om renoveringsjobb och får offerter från upp till sex företag i närheten. Tjänsten har 2 700 kvalitetssäkrade hantverkare. Gratis, för Iphone.

  7. My Measures

  Av TOPP APP d.o.o
  Ta en bild på en vägg eller möbel, rita in alla mått, spara och ta fram nästa gång du är i byggvaruhuset. Bilden med mått kan skickas vidare till hantverkare eller arkitekt. Gratis, med tilläggsköp för fler funktioner, för Iphone och Android.

  8. Lathunden

  Av Svenskt trä
  Hjälper dig med vilka dimensioner som krävs för takstolar, altan-, golv- och takbjälkar. Appen beräknar virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar. Den innehåller också en skruv- och spikguide. Gratis för Android och Iphone.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!