• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gör bästa dynan till bänken

  Den snyggaste och bästa dynan till bänken kan du lätt göra på egen hand. Inspireras av vår långa dyna som pryder bänken och ger möjlighet till en riktig myshörna.

  Det här behövs:
  Tyg, lite grövre
  Fyllning/vadd
  Garn

  Gör så här:

  1. Klipp till delarna i önskad storlek, en överdel, en underdel och en kantremsa. Denna dyna mäter 130x40 cm och är 6 cm hög. Lägg till ca 1,5 cm sömsmån runt alla delar. Lägg delarna rätsida mot rätsida och sy ihop, lämna ena kortsidan öppen.

  2. Vänd dynan rätt och fyll den med vadd. Sy till sist igen den sista sidan från rätsidan. 

  Fyll dynan med vadd.

  Den enkla dekorsömmen görs med helt raka stygn och sys med garn, vi valde Soft Cotton från Järbo Garn.

  3. Gör nu dekorsömmen genom att sy raka stygn utmed kanten runt hela dynan på både under- och översida. För att hålla vadden på plats dras dynan ihop med 12 stycken garnbollar.

  4. Garnboll: Vira garn över tre fingrar, ju mer garn desto tätare boll. Dra garnet av fingrarna, knyt en lös garnbit på mitten av bunten och klipp upp i båda ändarna. Rufsa till bollen och frisera den för att få den jämn och fin. Sy fast garnbollen rakt igenom dynan så att den dras ihop och fäst med en knut på baksidan.

   

  En dekorsöm och garnbollar dekorerar dynan ytterligare.

  Vira garn, Soft Cotton från Järbo Garn över tre fingrar, ju mer garn desto tätare boll. Dra garnet av fingrarna och knyt ihop bunten med en lös garnbit. Klipp upp garnet i båda ändarna.

  Rufsa till bollen och frisera den något för att få den jämn och fin. Sy fast garnbollen igenom dynan så att den snörps ihop. Trä igenom garnänden från bollen med en nål rakt igenom dynan och knyt en knut på baksidan.

  Den långa dynan blir ett dekorativt inslag på den platsbyggda bänken samtidigt som den är skön att sitta på. Tyg, 249 kr/m, Afroart. Korgar, 370 kr, Rice. Kruka i zink, 19 kronor, Ikea. Övrigt privat.

  Av Sania Hedengren & Susanna Zacke Foto Magnus Selander
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!