• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inredningsaktuten: Gör om vår hall!

  Dags för tredje uppdraget för inredningsakutens stylist Louise Sareld. Hur ska den långsmala och mörka hallen bli mer mysig?

  Hallen före.

  Hallen före.

  Hallen efter. Åsa: "Det blev verkligen fantastiskt! Tänk att det gick att göra en så stor förändring på så liten yta. Nu känns det som ett eget rum och vi vill stanna kvar där i stället för att bara gå igenom som förut. Utan hjälp finns det risk att hallen hade sett likadan ut i 15 år till." Både Åsas farmor och mormor spelade tennis. Deras tennisracketar gör hallen personlig och blir ett blickfång på väggen. Telefonbord i teak från 60-talet, Tradera. Tavellister "Living", Mio. Färg Lady Vägg 10, kulör "2525 Pilates".

  Hallen efter: Med barn-teckningar och familjefotografier har väggen blivit ett minigalleri. Ramar "Ribba" i olika storlekar, Ikea. Takspot "King-3" låg, By Rydéns. Orientalisk matta, "Hamadan", Carpet Vista.

  För att hallen ska hänga ihop med entrén målades alla väggar i samma kulör.

  Bokyllan under taket ramar in dörren. Den både dekorerar och markerar ingången. Louise: "Utnyttja de små utrymmena! I en bredare hall kan man även sätta en hylla under taket längs långsidan. En för djup hylla kan dock upplevas som om den håller på att trilla ner." Åsa: "Jag ville ha bokhyllor men visste inte var de skulle sitta. Det får plats många fler böcker än jag trodde på hyllorna. Praktiskt, snyggt och så enkelt att sätta upp! "Hyllplan "Ekby Järpen" och konsol "Ekby Stilig", Ikea.

  Två tavellister har förvandlat hallen till en gallerigång. Bilderna och teckningarna speglar familjen och är lätta att variera med tiden.

  "Nu vill vi stanna i hallen" säger Åsa och Paul Robinson efter att Inredningsakuten gjort om den.

  Familjen

  Åsa och Paul Robinson med döttrarna Selma, 6 år, och Hanna, 5 år.

   

  Uppdraget

  "Vi bor i en villa i Mölnlycke utanför Göteborg sedan snart åtta år tillbaka. Trots att vi tycker att det är svårt att se inredningsmöjligheterna har rummen börjat ta form. Nu är vårt största problem en hall på nedervåningen. Den går från entrén in till våra tre sovrum och ett badrum. Hallen är lång, smal och har varken fått belysning eller något annat än en ensam tavla på väggarna ännu. Den verkar omöjlig att inreda och jag är rädd att välja fel färg och saker – så vi har helt enkelt inte vågat prova."

  Familjens önskelista

  • Belysning så att barnen vågar gå ut i hallen på natten.
  • Färg!
  • Bilder, böcker eller någonting på väggarna så att den långa korridoren inte upplevs som en transportsträcka.
  • Experthjälp...

   

  Inredaren

  Louise Sareld, Hus & Hems inredare och stylist, som driver företaget Sareld Living.

  Vad behövde familjen hjälp med?
  "Den här hallen är bara 110 cm bred, 20 cm smalare än standard. Det går inte att ställa in några möbler eller bokhyllor – dessutom är det fem dörrar som delar väggarna i korta bitar."

  Väggfärgen

  Louise: "Den är fantastisk! Eftersom hallen hänger ihop med så många andra rum går man igenom den ofta. Därför behöver den vara lite lugn. Den grålila kulören är harmonisk och diskret men ger ändå karaktär åt hallen."
  Åsa: "Om vi hade valt kulör själva hade den blivit mesigare, men nu vågade vi pröva det som Louise föreslog. Den lila är neutral men stark och jag kommer att kunna leva länge med den!"

   

  Tavellisterna

  Två tavellister har förvandlat hallen till en gallerigång. Bilderna och teckningarna speglar familjen och är lätta att variera med tiden.
  Louise: "Välj unika tavlor som du blir glad av att titta på. Massproducerade motiv i all ära – men de gör inte hemmet mer personligt."
  Åsa: "Jag har länge tänkt göra en vägg med familjefotografier men har fastnat när det kommit till val av utformning och motiv."

  Av Louise Sareld Foto Pernilla Hed Text Sara Hellström
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!