• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bjud in till sommarfest i trädgården

  Njut av sommarens soliga dagar och bjud in till en trädgårdsfest. Vi dukar enkelt i växthuset med udda porslin, ängsblommor och en och annan pelargon. Låt dig inspireras!

  Duka enkelt 

  Det är enkelt att bjuda på sommarfest i växthuset, bland citrusträd och doftande tomater. Duka på mormors fina lakan med spets och ta fram några linnehanddukar som servetter, om du inte har arvegods går det ofta att hitta på loppis. Omaka pinnstolar är charmigt. Dekorera med hängande buketter över bordet.

  Blommor på pinne

  Plocka en bukett med ängens blommor och sätt i en vacker flaska. Fäst flaskan med ett färgat hampasnöre på en pinne, du kan behöva hamra in en nubb för att hålla snöret på plats. Slå ner pinnen i marken. Perfekt dekoration där du vill skapa festkänsla, till exempel vid entrén eller trädgårdsgången.

  Välkommen till bords 

  En egen liten krans med personligt placeringskort sätter stämningen. Släpp alla krav på det perfekta och duka med udda porslin, här en "Grön Anna"-tallrik och en assiett i engelskt porslin.

  Lantligt med terrakotta

  Pelargoner och kryddväxter i terrakottakrukor ger lantlig festkänsla i dukningen. Mixa och matcha porslin och glas. En liten prydnadssak kan gärna ta plats på bordet, här en loppisfyndad tupp. 

  Snacksbord i gräset 

  Duka upp ett välkomnande bord på gräsmattan med porlande dryck och fruktiga snacks, där gästerna kan förse sig själva när de droppar in. Även bålen kan dekoreras, fyll på med färgrika frukter och mycket is. 

  Skriv på griffeltavla

  Måla skärbrädan med griffelfärg, det blir snörräta kanter med maskeringstejp. Det är ett praktiskt sätt att berätta vad som bjuds, eller bara skriva en hälsning. Klubborna av vattenmelon har tagits ut med ­pepparkaksmått.

  Skapa rumskänsla 

  En gammal gardin eller stuvbit blir en vacker spetsduk till efterrättsbordet med tårta och bubbel. Inred ute med krukväxter, kuddar och plädar.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!