• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skapa med blommor

  Skapa gränslösa buketter med blommor från äng och rabatt. På sommaren finns det alla möjligheter att leka och blanda vilt.

  Skapa med blommor
  1. Gräs från ängen 

  Sju sorters blommor gifter sig fint med de för- ädlade sorterna i rabatten. Blåklint, vildmorot, tistel, pipört, grekisk vädd, daggkåpa, praktlysing och perenn riddarsporre. Kråkvicker ger skönt häng, och gräs från ängen blir en uppstickare i buketten.

  2. Bind små buketter

  Små buketter ger festkänsla, antingen på dörren eller hängande över bordet. Satsa på ett fåtal sorter och bind dem med ett snöre i färgad hampa, här daggkåpa, blodnäva, jakobs stege och smörblomma. 

  3. Lek med höjderna

  Det finns plats för alla blommor i konservburkar i tre storlekar, från liten käringtand till hög timotej. Rosen är blickfånget i den låga buketten, med skogsklematis som hänger fritt och timotej som strävar uppåt. Den högra buketten bygger på vajande timotej och spenslig grekisk vädd. Den maffiga buketten till vänster bygger på kontraster. 

  4. Häng upp en doftkrans 

  Samla trädgårdens alla doftande försommarblommor i en krans – nyponros, schersmin, honungsros, fjädernejlika och oregano. Fint att hänga på varje stol på sommarfesten.

  5. Skriv en inbjudan 

  Det är roligt att få ett handgjort inbjudningskort och nästan ännu roligare att göra det. Här har vi klippt till ett kort av färgat kartongpapper och dekorerat med några torkade blommor.

  6. Torka blomsterminnen 

  Torka några blommor och spara som ett fint sommarminne i silkespapper. Tänk på att tunna blommor är lättast att torka fint, som hundkäx, kråkvicker, blåklint och fältsenap. De behåller också färgen, liksom till exempel smörblomma och indiankrasse.

   

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!