• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mini-husvagnar är det gulligaste vi sett på länge – här är 5 av våra favoriter

  En mysig liten husvagn för dig och din älskling någonstans på landsbygden, omgiven av djur och natur. Visst låter det idylliskt? Alla dessa boenden kan du hyra på Airbnb.

  Mini-husvagnar är det gulligaste vi sett på länge – här är 5 av våra favoriter
  Foto via Airbnb

  Fram till slutet av 1900-talet var shepards huts – eller herdestugor på svenska – vanliga inslag på landsbygden i framför allt England och Frankrike. Med de kompakta stugorna kunde fåraherdar följa med sina djur på grönbete, och samtidigt ha tillgång till kök och en varm sovplats. I modern tid har vissa av dem gjorts om till mysiga och rustika mini-hotell, parkerade i avskilda grönområden, skogar och böljande landskap.  

  1. Irland – rosa drömmar på landsbygden, Lauragh

  Denna husvagn är parkerad i grevskapet Lauragh i närheten av den sceniska rutten Ring of Kerry i södra Irland. Husvagnen rymmer två personer och i priset ingår en vegetarisk frukost. Gäster som bor här bör tycka om djur, ägarna driver nämligen en gård och här finns ponnier, hundar, katter och åsnor. 

  Foto via Airbnb

  Foto via Airbnb

  2. Frankrike – ekovänligt på hjul, Saint-Jean-le-Centenier

  Ostar, vin och avskalad vardagslunk. Detta hus på hjul är beläget i departementet Ardèche i södra Frankrike. Förutom god mat kan gäster njuta av storslagen natur. Inte långt ifrån ligger nämligen den maffiga kanjonen Gorges de l'Ardèche som är känd som "Europas Grand Canyon". I området kan man vandra, prova på forsränning, besöka vingårdar och bada i smaragdgröna floder.  

  Foto via Airbnb

  Foto via Airbnb

  3. Storbritannien – stuga i skogen, Medstead 

  Låt inte den enkla exteriören lura dig. Den här stugan som har byggts för att likna en husvagn rymmer allt som behövs för en glamourös camping – eller glamping, som det också kallas. Här finns rinnande vatten, toalett, en grillplats och två badkar – ett inne med utsikt över vidsträckta ängar och en vedeldad badtunna utomhus. Byn Medstead har cirka 2 000 invånare och ligger i södra England, en dryg timme från den pittoreska staden Portsmouth och nära till den populära ön Isle of Wight. 

  Foto via Airbnb

  Foto via Airbnb

  4. Storbritannien – kitschigt på hästgård, Chastleton 

  I byn Chastleton en dryg timme utanför Oxford ligger stugorna Elsie och Ronald – som döpts efter ägaren Sarahs morföräldrar. De kitschiga stugorna är inredda med blommiga detaljer och pastellfärger och ligger omgivna av hästhagar. Som gäst kan man även boka ridturer eller hyra cyklar. 

  Foto via Airbnb

  Foto via Airbnb

  5. Storbritannien – modernt i vackra Devon, Germansweek

  Grevskapet Devon i sydvästra England är känt för lantromantik, sandstränder, dramatiska kuster och lugna fiskebyar. Mitt i grevskapet ligger Germansweek och detta nybygge som är byggt efter en traditionell herdestuga. Här finns många bekvämligheter som kök, badrum, en uteplats och en vedkamin för kalla sommarkvällar. Wifi och tv saknas dock, istället får man njuta av omgivningarna och varandra. 

  Foto via Airbnb

  Foto via Airbnb

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!