• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hus & Hems stylist: 8 saker jag önskar mig i julklapp

  Vi är många som gillar att sätta en personlig prägel på hemmet. Med en så kallad conversation piece, ett objekt som sticker ut, skapar man ett roligt samtalsämne för gästerna men också ett spännande blickfång i rummet.

  Hus & Hems stylist: 8 saker jag önskar mig i julklapp

  Snart jul, vad står högst upp på önskelistan?
  – Allra högst upp på önskelistan står vasen "Muse" från Jonathan Adler. Jag vet att det inte riktigt är någon billig önskan men jag älskar verkligen den vasen. Jag tycker det är väldigt roligt med just "conversation pieces", en inredningsdetalj som tar för sig och skapar blickfång i hemmet.

  Kommer du ge dig själv någon julklapp?
  – I år firar jag jul hos min syster i Chicago, så flygbiljetten får jag nog ändå se som en riktigt fin julklapp till mig själv.

  Hur inreder du i jul?
  – Jag inreder med stora julstjärnor hängandes i fönstren, doftande granris i buketterna och många levande ljus.

  December lyfter fram många minnen. Vilket är ditt starkaste julminne?
  – När jag och mina syskon var små var tomten höjdpunkten på julafton. Vi väntade länge men just detta år kom tomten lite tidigare. Dörrklockan ringde och min lillasyster sprang och öppnade dörren. Swish sa det och tomten åkte förbi henne på ett par inlines och blickande tomteluva. Vi var så tagna av denna häftiga och annorlunda tomte som åkte runt i cirklar inne i vardagsrummet att julklapparna inte alls var lika intressanta i år. Vi vet fortfarande inte vem denna spännande tomte var men vi pratar ofta om honom. Vi får se vilken typ av tomte som besöker oss i år.

  Vad är viktigast för dig när det kommer till julfirandet? Vilken tradition är viktigast?
  – De senaste åren har jag och min sambo firat jul utomlands så just nu har vi inga återkommande traditioner. Men jag skulle säga att ett lugnt julfirande med god mat tillsammans med de man tycker allra mest om är viktigast.

  1. Ett smycke för golvet. Ullmatta "Stra", 160x230 cm, 2 495 kr, Jotex. 2. Snygg vas med ett organiskt mönster som för tankarna till trädets naturliga ådring. "Tree trunk" i lergods, h 30 cm, 975 kr, Hay. 3. Spegeln "Amusav" av Daniel Svahn finns i flera storlekar. Från 600 kr, Crooked Concept. 4. Elegant taklampa blir ett vackert blickfång. "Pearls" av Monika Mulder. H 80 cm, 5 999 kr, Pholc.

  5. Kollektionen "Muse" består av vita porslinsdetaljer formade som kroppsdelar. Vas "Edie", 2 290 kr, Jonathan Adler. 6. Vem kan motstå denna ljuvliga sammetskudde? Inte jag i alla fall. "Embroidered Tiger", 50x50 cm, 595 kr, Chhatwal & Jonsson. 7. I mörka tider behövs en vacker golvlampa som lyser upp tillvaron. "Sjöpenna" är gjord av plast och massiv björk, h 100 cm, 299 kr, Ikea. 8. Önska går ju...! Från Vitra kommer denna oemotståndliga skapelse.  "Eames Elephant" är gjord i plywood, h 41,5 cm, br 78,5 cm. Håll nu i hatten, för priset landar på 12 500 kr!

  Här kan du shoppa önskelistan

  Hittade du något fint i Matildas önskelista? I vår webbshop finns liknande produkter som i listan ovan. Klickan på varan och köp direkt i artikeln.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!