• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 tips på hur du skapar den rätta lantliga stilen i sommar

  Retropappa, hipsterpar eller hårdsrockstjej – ingen kommer undan. När sommaren kommer börjar vi alla längta efter den romantiskt lantliga stilen. Så här skapar du den.
  Av Helena Strauss och Marie Delice Karlsson Foto: Marie Delice Karlsson

  8 tips på hur du skapar den rätta lantliga stilen i sommar

  1. Tänd levande ljus

  Tända ljus hör inte bara höst och vinter till. De ger en känsla av ro och lyfter inredningen. Ett tomt bord med ett levande ljus på ger nästan en sakral känsla. Gamla ljusstakar och gamla flaskor blir ett fint stilleben på bordet. Ljushållare att sätta i flaskan finns på Market 29.

  2. Möblera med udda stolar

  Dukat för en härlig lunch med udda stolar runt det gamla franska matbordet med porslin och glas från loppis och undertallrikar från Artilleriet. Bestick, Tell Me More. Gräskrona bunden av Monica på Fint och Fult i Fårösund.

  3. Häng upp

  De flesta sommarhus saknar ofta bra förvaring. Vi har löst det enkelt genom att sätta knopphängare direkt i panelen. Häng en stol över några knoppar och du har ett hyllplan att lägga saker på. Galgar kan hänga på fotpinnen.

  4. Pynta med strandkänsla

  Sommar- och auktionsfynd samsas på hyllkanten. Härliga hamamhanddukar i bomull som torkar snabbt är suveräna att ha med sig på stranden. En skärgårdstvål med flöte flyter när du badar. Liten korg, Afroart. Fotogenlykta, Clas Ohlson. Handdukar, tvål och strandväska, Market 29.

  5. Mixa porslinet

  Porslin i olika mönster blir en fin enhet om man håller ihop färgskalan. Blåvitt är ett säkert sommarkort tillsammans med vitt. Våningsfat gjort av gamla tallrikar och överst en kaffekopp. Den traditionella Gotlandsljusstaken är vanligtvis klädd i silkespapper. Vi tog bort det och fick en fin trästake.

  6. Skapa mys på verandan

  Ligger verandan under tak kan man alltid ha textilier framme oavsett väder. På de indiska dagbäddarna ligger mängder av kuddar i blåvita toner. Kuddar, Tell Me More.

  7. Häng upp en hatt

  Utanför sovrumsfönstret hörs humlesurr och fågelkvitter. För att förstärka sommarkänslan har vi hängt stråhattar över sängen. Sängen är bäddad med linne. Den skrynkliga känslan får gärna synas, vi vill ha det skönt och avslappnat på landet. Vi har sytt kuddar av oblekt linne och blommigt linnetyg från Cabbages & Roses. De främre kuddarna och matta, Tell Me More. 

  8. Flagga för sommaren

  Vi har sytt ett flaggspel av gamla herrskjortor i olika mönster och kulörer. Stolar från Grythyttan med härligt gung. Kuddar på hög, Tell Me More.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!