• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 goda grönsaker du kan odla på balkongen

  På balkongen får växterna gärna vara både goda och vackra. Här är några sorter som passar att odla i kruka.

  8 goda grönsaker du kan odla på balkongen

  1. Ampeltomaterna

  'Garden Pearl' och 'Tumbling Tom Yellow' är ampeltomater som säljs i sex torvbriketter i behändigt miniväxthus i plast. Förodla inne och lantera ut när risken för frost är över. Nelson Garden.

  2. Skogsskräppa 

  'Bloody Dock' har syrlig smak. Kan användas på samma sätt som spenat, i wok eller sallad. Flerårig om den odlas i grönsaksland och trivs. Weibulls.

  3. Sockerärten

  'Desiree' i effektfullt svart binds upp på spaljé. Blommorna i lila gillas av bin. Njut späda som sockerärter eller sprita stora ärtskidor. Weibulls.

  4. Rucola 

  'Speedy' är en extra snabbgroende sort, lovar fröleverantören. Så med några veckors mellanrum från vår till höst, och fortsätt att odla i kruka på fönsterbrädan. Nelson Garden.

  5. Huvudsallad 

  'Merveille des quatre saisons' är en krispig och dekorativ sallad från 1885 som nu finns igen. Så i omgångar och skörda bladen eller hela plantor. Impecta.

  6. Rädisa 

  'Easter Egg' ger runda fina rädisor, perfekta att dekorera salladen med. Så antingen tidigt på våren, eller mitt i sommaren. Då lyckas man bäst. Weibulls.

  7. Blomsterböna 

  'Lady Di' har lysande blommor och mängder med goda bönor, vad mer kan man begära av en balkongväxt? Så vid spaljé i varm jord. Nelson Garden.

  8. Squash 

  'Pic n Pic' går att odla i en stor kruka på balkongen. Ger 10–15 cm lysande gula frukter, som är både goda och vackra. Lord Nelson.

  Kom ihåg att vattna! 

  All odling i kruka kräver passning, speciellt på balkong i söderläge. Dessutom krävs gödning, eftersom näringen i den lilla mängden jord tar slut på några veckor.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!