• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 fina julklappstips för alla som värnar om miljön

  Hus & Hems trendredaktör tipsar om de hetaste hållbara klapparna just nu.

  9 fina julklappstips för alla som värnar om miljön

  Vi är många som tycker om att skapa ett fint och personligt hem men samtidigt värnar miljön. Som tur är kommer det allt fler produkter av hållbara eller återbrukade material – och med hög designfaktor – att välja bland!

  Här väljer Hus & Hems fack- och trendredaktör Liselotte Lundström sina favoriter för en hållbar och naturligt snygg jul.

  Grytan är alltid halvfull när man ställer den på ett underlägg av miljömärkt trä – i detta fall björkfaner. "Odon", 189 kr, Designtorget. Finns här.

  Smyckesdesignern Elin Sigrén kombinerar återvunnet porslin med nutida design – senast i samarbete med inredningsföretaget House of Rym. Halsbandet "Dots for Pots" med justerbar silverkedja 60–70 cm, 2 290 kr, Sägen. Finns här.

  Midvinternattens köld blir mindre hård med fina ljuslyktan "Hilda" av återvunnen metall. H 26 cm, 249 kr, Lagerhaus.

  Mässing är för evigt. Det är inte innehållet – som består av ljuvligt doftande, ekologiskt sojavax – men det går att köpa på refill. "Blackwood", 698 kr/set med ljus och behållare, Skultuna. Finns här.

  Vem kan motstå denna vovve av återvunnen metall? Inte jag i alla fall! Krok "Hund", h 13 cm, 129 kr, Åhléns. Finns här.

  Det finns många mindre lyckade exempel på vad man kan göra med förbrukade vinflaskor där ute. Det här vackra vinglaset är tvärtom ett bra. "Stallo", 162 kr/st, Os Italianos/remadeby.com. Finns här.

  Formgivaren Lars Beller Fjetland började fundera över vad man kunde göra av trä som blivit över i möbelproduktion och förvandlade det bland annat till charmiga storsäljaren "Turned Pigeon", 455 kr, Hem. Finns här.

  Kudden av obehandlat lin (60 %) och silke (40 %) har handvävts på ett sådant sätt att detta vackra mönster uppstår. En present som bara blir vackrare med tiden. "Tabby", 50×50 cm, 895 kr, Mimou. Finns här.

  Plastic fantastic har övergått i längtan efter naturmaterial. Puffen "Chevron" är gjord av jute, 45x45 cm, 1 550 kr, Dixie. Finns här.

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!