• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 saker du förmodligen förvarar i badrummet – fast du inte borde

  De här vanliga prylarna går nog att hitta i många svenskars badrumskåp – men om du vill att de ska hålla länge bör du placera dem någon annanstans!

  7 saker du förmodligen förvarar i badrummet – fast du inte borde
  Foto: Istock.

  1. Smink

  Smink bör förvaras i rumstemperatur. Eftersom temperaturen ständigt förändras i badrummet är det alltså ingen bra plats för din kosmetika. 

  2. Medicin

  Precis som med smink bör medicin förvaras i antingen rumstemperatur eller på en sval plats.  En del läkemedel är dessutom känsliga för fukt, så därför bör du inte förvara dina mediciner i badrummet ­ – trots att du kanske har ditt medicinskåp där.

  3. Rakblad

  Det här är nog ett misstag som många gör – men försök att förvara dina extra rakblad på en plats utanför badrummet, då håller de nämligen längre eftersom fukt och ånga kan göra att de rostar. 

  4. Smycken

  Samma sak som med rakbladen. Fukt = dåligt för metaller. En fuktig miljö kan skynda på oxidationsprocessen hos silversmycken och göra dem missfärgade.

  5. Icke vattensäker elektronik

  Det här kommer kanske inte som en överraskning. Men hur många av er brukar inte ta in telefonen in i badrummet för att lyssna på musik när ni duschar till exempel? Men faktum är att fukten skadar tekniska apparater som inte är gjorda för att tåla det.   

  6. Handdukar

  Har du dina extra handdukar i ett skåp eller på någon hylla någonstans i badrummet? Då kanske du borde fundera på att flytta på dem. Som bekant frodas ju nämligen mögel i fuktiga miljöer. Om du ändå väljer att ha handdukar i badrummet bör du se till att vädra ofta och sätta på din fläkt om du har en sådan. 

  7. Nagellack

  Det här är ytterligare en miss som många gör. Men för att nagellack ska hålla så länge som möjligt bör de förvaras i rumstemperatur. 

  Källa: Goodhousekeeping

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!