• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Svenska uppfinningen får dina växter att sväva

  Svävande krukväxter är äntligen här! Designern Simon Morris och hans svenska team ligger bakom Kickstarterprojektet Lyfe.

  Svenska uppfinningen får dina växter att sväva

  Ni minns väl de svävande bonsaiträden? Nu kan du få vilken krukväxt du vill att flyta graciöst i luften – med hjälp av den här uppfinningen. New York-designern Simon Morris, som numera är baserad i Stockholm, och hans team ligger bakom Lyfe, leviterande krukor med växer.

  Själva krukan är tillverkad av silikon och hålls i luften med hjälp av elektromagnetismen i basen som är gjord av ek. Krukan roterar hela tiden sakta i luften och på så sätt får hela växten en jämn fördelning av solljus. Lyfe är konstruerad speciellt för luftplantor, som är trendiga just nu, eftersom de inte behöver jord och gynnas extra bra av roterandet då de tar upp näring genom luften.

  Men det går att använda uppfinningen för andra växter, eftersom den har en dold inbyggd reservoar som förhindrar att du vattnar för mycket och skapar maximal luftgenomströmning.

  Det går till exempel att addera jord och odla en basilika att ha på köksbänken, berättar en av grundarna Daniel Mascarenhas för Slate.

  Stötta Kickstarterprojektet om du blir sugen på en alldeles egen svävande krukväxt hemma. 

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!