• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 misstag du gör när du stylar din trädgård

  Din trädgård är det allra första som möter dina gäster när de kommer hem till dig, så det är klart att du vill att den ska vara i topptrim. Här är några vanliga missar många av oss gör oss skyldiga till.

  8 misstag du gör när du stylar din trädgård
  Gör inte de här missarna i trädgården. Foto: Istock

  1. Glömmer att lägga till personliga detaljer

  På samma sätt som ditt hem speglar din personlighet kan din trädgård också göra det. Välj blommor som passar din stil och som matchar resten av hemmet för att få en enhetlig look.

  2. Låter färgen på ytterdörren blekna

  Det här kanske inte är det första du tänker på när det gäller trädgårdsfix, men tänk på att ytterdörren är det första dina gäster ser. Ge den ett nytt lager färg när det behövs, och varför inte måla den i en ny spännande kulör? Se vad de olika färgerna symboliserar här. 

  3. Klämmer in för mycket växter på för liten yta

  En lummig trädgård full med blommor och buskar är drömmen får många, men det gäller att se upp så att drömträdgården inte förvandlas till en vildvuxen djungel. Var noga med att ge varje planta ordentligt med plats. 

  4. Planterar för tätt i rabatter eller trädgårdsland

  Samma sak gäller här, plantorna måste få plats att växa. Ta reda på hur mycket plantorna kommer att växa innan du sår, så att du kan ge dem det utrymme de behöver. Det är bättre att ha lite luckor i landet under våren än att det blir för trångt längre fram.

  Välj växter som lyser upp din trädgård ända in på hösten. Foto: Istock

  5. Struntar i de olika säsongerna

  Du vill väl ha en fin trädgård året om, inte bara under en begränsad del av året, eller hur? Tänk på att variera vilka växter du planterar, så att du har några som blommar tidig vår, några som blommar under sommaren och andra som sätter färg på trädgården ända fram tills den första frosten kommer.

  6. Har obekväma utemöbler

  Trädgården är till för att man ska kunna sitta och umgås i den och njuta av grönskan. Därför bör du bannlysa alla hårda och obekväma metallmöbler och satsa på breda sköna fåtöljer med mjuka dynor.

  7. Har för mycket dekorationer

  Allt för mycket pynt hindrar dig från att se trädgårdens naturliga skönhet, så ta det lite lugnt med trädgårdsprydnader.

  8. Slarvar med trädgårdsskötseln

  Tänk på att ju mer du planterar desto mer blir det att sköta. Om du känner att trädgården förfaller för att du inte har tid eller lust att ta hand om den har du prioriterat fel ifrån början. 

  Källa: Elle Decor & Homedit

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!