• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så här mycket hade de ikoniska tv-hemmen kostat på riktigt

  Vad skulle det kosta att köpa Carrie Bradshaws lägenhet och hur mycket är huset i The Notebook värt? Här får du svar!

  Vissa hem från filmer och tv-serier är så kända att de nästan är som ännu en medlem i ensemblen. Vem har inte någon gång drömt om att äga Carrie Bradshaws lägenhet, till exempel?

  Mäklarsajten Trulia har satt ihop en lista över några av de mest minnesvärda filmhemmen, och vad de skulle kosta med dagens marknadsvärde.

  1. Carrie Bradshaws lägenhet från Sex and the City – 78 miljoner

  Bild via: 100 Things NYC

  Carrie Bradshaws lägenhet är nästan lika känd som de fyra huvudkaraktärerna i Sex and the City. Den berömda exteriören ligger i verkligheten i West Village och döljer betydligt lyxigare lägenheter än Carries hyresrätt i Greenwich Village. För några år sedan såldes en av dessa våningar för 78 miljoner, en summa vi misstänker att kolumnisten Carrie Bradshaw inte haft råd med. 

  2. Familjen Sopranos hus – 14 miljoner

  Bild via: Listal

  Exteriören för familjen Sopranos villa är filmad i North Caldwell, New Jersey, men det mesta av serien är inspelat i Kearny, New Jersey. Trulia värderar Sopranosvillan till nästan 14 miljoner kronor.

  3. Familjen Cohens hus från OC – 47 miljoner

  Bild via: Hooked on Houses

  Huset som fått låna ut sin fasad till Sandy och Kirstens maffiga residens ligger i verkligheten inte ens i Orange County, utan i Malibu, och är värt 47 miljoner.

  4. Familjen Boggs hus från Edward Scissorhands – 1,1 miljoner

  Bild via: Zannaland

  Alla vi som älskade de pastelliga husen i villaförorten i Edward Scissorhands blir besvikna av att få veta att husen i själva verket målades i de karamelliga nyanserna tillfälligt. Ett hus i området kostar bara strax över miljonen enligt Trulia. 

  5. Lorelai Gilmores hus från Gilmore Girls – 22,5 miljoner

  Bild via: Hooked on Houses

  Vi fick intrycket av att Lorelai alltid hade det lite tajt med pengar, men trots det är hennes hus minsann värt 22,5 miljoner. Om det hade funnits på riktigt vill säga. Lorelais hus byggdes upp på Warner Brothers tomt i Studio Citys i Kalifornien, men inspirationen hämtade seriens skapare från värdshuset Mayflower Grace i Washington. 

  6. Familjen Dunphys hus från Modern Family – 12 miljoner

  Bild via: Hooked on Houses

  De riktiga ägarna av Phils och Claires hus i västra Los Angeles fick betalt varje gång produktionen ville använda sig av deras hus exteriör i serien. I maj 2014 sålde de dock huset för 17 miljoner. Idag uppskattar Trulia värdet till nästan 12 miljoner.

  7. Sist men inte minst: Huset Noah byggde åt Allie i The Notebook – 4,8 miljoner

  Bild via: Hooked on Houses

  I filmen som av många kallas för den mest romantiska någonsin bygger Noah till slut drömhuset till sitt livs kärlek Allie. Exteriören som används i filmen är numera en semesterbostad du kan hyra för 8000 per natt. Marknadsvärdet idag skulle vara 4,8 miljoner.

  Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!