• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • De här vanliga växterna är giftiga för ditt husdjur

  Vissa djur kan inte låta bli att äta på ALLT, men har du koll på vad som faktiskt kan vara skadligt för dem?

  Lilja

  Liljor är ofarliga för hundar, men giftiga för katter. Även en mindre mängd kan orsaka njursvikt. Dödligheten för förgiftning som inte behandlas inom 18 timmar ligger på 100 procent,  så se till att ta din kisse till veterinären om den tuggat på liljor!

  Foto: Bigstock

  Påsklilja

  Här är det själva löken som är farligast, men även att tugga på blommor och stjälkar kan ge ditt husdjur livshotande skador om det vill sig riktigt illa. Vi som har hund vet att vissa av dem älskar att gräva i rabatten – något att tänka på om man vill sätta påskliljor. 

  Foto: Bigstock

  Hyacint

  Även här är det löken som är boven. Den orsakar kräkningar och diarré.

  Foto: Bigstock

  Azalea

  Azaleor är fantastiskt vackra och vi älskar dem eftersom de blommar nu på vintern. Men tyvärr ger de hundar och katter sveda i munnen och svalget, samt magbesvär. 

  Foto: Azalea

  Tulpan

  Även allas vår favoritblomma tulpanen orsakar kräkningar, magsmärtor och salivutsöndring hos husdjuren. Det är framför allt löken som är giftig, men det finns väl ingen anledning att låta dem mumsa i sig blommorna heller! 

  Foto: Bigstock

  Amaryllis

  Hela växten är giftig, orsakar kräkningar och diarré hos katter och hundar. Tänk också på att vattnet i vasen blir giftigt och inte bör drickas.

  Foto: Amaryllis

  Liljekonvalj

  Liljekonvaljer är jättefina som snittblommor, men de är mycket giftiga. Redan små mängder kan ge symptom som sår i munnen och magproblem. Stora mängder kan orsaka hjärtproblem. 

  Foto: Bigstock

  Om du ändå vill ha dessa blommor hemma, tänk på att ställa dem så att djuren inte når. Kontakta alltid veterinär om ditt husdjur visar symptom på förgiftning. 

  Källa: Womens Day, Agria

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!