• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 urgulliga hundraser som gärna bor på liten yta

  Alla djur trivs inte i lägenhet, men som tur är finns det en drös söta vovvar som gärna tränger ihop sig på mindre utrymme med dig!

  10 urgulliga hundraser som gärna bor på liten yta

  Hundar är flockdjur. De mår inte bra om de är ensamma utan behöver träffa både människor och andra djur. Det är särskilt viktigt att de får träffa människor flera timmar om dagen och att de aktiveras. Alla hundar behöver daglig motion och regelbunden rastning. Du bör rasta din hund åtminstone var sjätte timme dagtid, valpar och äldre hundar behöver rastas oftare. Tänk på att under tiden 1 mars–20 augusti ska hundar hållas under tillsyn så att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

  Här följer några tips på raser för dig som inte bor så stort:

  1. Mops

  Den tillgivna mopsen vill alltid vara där du är, perfekt lägenhetshund. Tänk bara på att luftkonditionering är ett måste när det är varmt, på grund av mopsens andningssvårigheter. 

  2. Bichon havanais

  En liten lekfull havanais har inga jakt- eller vallinstinkter, men är lättdresserad och är en idealisk familje- och sällskapshund. Den har ett måttligt rörelsebehov, är lättdresserade och uppskattar därför agility- och lydnadsträning.

  3. Grand danois

  Trots sin storlek är den här långbenta jycken faktiskt en lugn typ som gärna chillar på soffan. Tänk dock på att det inte är bra för rasen att gå mycket i trappor. 

  4. Engelsk bulldog

  Den engelska bulldoggen är en sällskapshund som inte gillar maratonlopp, men väl behöver promenader i skog och mark för att må bra.  Den är alert, djärv, lojal, pålitlig och modig. Uppträdandet är oförskräckt med tillgivet kynne.

  5. Cavalier King Charles Spaniel

  Den här vovven älskar dig så mycket att den kommer följa dig i hasorna var du än går. Cavaliers gillar promenader, men myser också gärna i soffan. Tänk bara på att den inte gillar att bli lämnad ensam för länge.

  6. Shih tzu

  Tyvärr blir den liiite större än fjärrkontrollen när den blir äldre, men shih tzun är fortfarande perfekt i storlek, lättskött och har inte supermycket energi. Enda kruxet är att de har mycket päls som måste borstas och klippas.

  7. Malteser

  En tystlåten, tillgiven malteser är en utmärkt rumskompis. Och trots att den har en himla massa päls är den faktiskt lättskött och fäller inte speciellt mycket. 

  8. Bostonterrier

  Visste ni att bostonterriern går under smeknamnet "The American Gentleman"? De är helt enkelt superartiga och skäller sällan, vilket gör dem perfekta för lägenhetsboende. En aktiv och oöm kompis, som passar lika bra i soffan som i skogen och på tävlingsarenan i olika hundsporter.

  9. Yorkshireterrier

  Den här charmiga plutthunden kräver verkligen inte mycket utrymme. Nackdelen är att rasen kan vara lite skällig, men de är intelligenta och lätta att träna. 

  10. Fransk bulldog

  "Frallan" är en utpräglad sällskapshund. Den är trevlig, humoristisk, aktiv och utvecklar ofta stora personligheter. Den har en behändig storlek, och tar gärna en tupplur på soffan tillsammans med dig!

  Källa: Mom.me och Petguide.com Foto: Bigstock

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!