Fruktsallad med saffranskräm
Syrlig fruktsallad toppad med len saffranskräm med vit choklad. Det går fint att göra desserten dagen före servering. Förvara den i kylen.
Syrlig fruktsallad toppad med len saffranskräm med vit choklad. Det går fint att göra desserten dagen före servering. Förvara den i kylen.
Klassiska julköttbullar blir extra goda med lite grädde i smeten. Vill du lyxa till det ytterligare kan du karamellisera löken. Fräs den i smör tills den mjuknar och rör om då och då. Tillsätt ½ tsk socker, rör om och fräs i ytterligare 5 minuter.
Janssons frestelse är en riktig klassiker på julbordet. Här delar vår receptkreatör Kerstin med sig av sitt bästa recept. Godast blir den om får ordentligt med tid i ugnen.
Sätt julsmak på desserten! Bjud på ljuvlig pepparkakspannacotta med ett täcke av kanderade nötter och granatäpple. Pannacottan behöver tid för att stelna i kylen och kan med fördel förberedas dagen innan. Dekorera när det är dags att servera.
Läckra laxsnittar på kavring. Ett busenkelt recept med massor av smak. Toppa med picklade senapsfrön så blir det extra festligt.
Matiga små pajrutor med grönkål, tärnat fläsk och äppelklyftor blir ett lyckat inslag på julens buffébord. Med potatis i fyllningen blir det extra mättande.
Krispig sötpotatisrösti toppar vi med en krämig oströra, fikon, granatäpple och persilja. Ett matigt tilltugg för hungriga magar på glöggmyset!
Jultårta på rulle! Tårtan smakar härligt av pepparkakskrydda och har en krämig gräddfyllning med vit choklad och lingon. Garnera gärna med lingonris och riv över extra choklad.
Bjud på hembakta mazariner till jul! Här får fyllningen både färg och smak av saffran. Servera när det vankas glöggmingel!
Mellan två frasiga mandelkakor finner du en len chokladkräm. Dubletterna är alltså en härlig mix av sprött och krämigt!
Våra läckra saffransbullar får en god smörfyllning med kardemumma och vit choklad. De blir svåra att motstå på julens fikabord!
Kolasnittar är bland det enklaste man kan baka! Med saffran i degen blir kakorna härligt juliga. Strössla en del av kakorna med pärlsocker och doppa resten i mörk choklad.