Yoghurtpannacotta med blåbärskompott

Du behöver 4 st gelatinblad 0.5 st vaniljstång 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 dl strösocker 2 dl yoghurt mild, 3% Blåbärskompott: 250 g...

Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 0.5 st vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl yoghurt mild, 3%

Blåbärskompott:

250 g blåbär
1 dl strösocker
1 msk vatten

Garnera med:

blåbär
hallon
mynta

Gör så här

1

Blåbärskompott: Koka upp blåbär, socker och vatten, och koka ihop i 10 minuter. Låt svalna.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och socker. Koka upp och småkoka i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.

3

Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. Ta upp vaniljstången. Rör i yoghurten.

4

Lägg en klick blåbärskompott i botten på 6 glas. Häll försiktigt i gräddsmeten. Låt stå kallt för att stelna, ca 4 timmar. Toppa med resten av kompotten. Garnera med blåbär och mynta.

Scroll to Top