Du behöver
- 4 st gelatinblad
- 0.5 st vaniljstång
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 2 dl yoghurt mild, 3%
Blåbärskompott:
250 g blåbär
1 dl strösocker
1 msk vatten
Garnera med:
blåbär
hallon
mynta
Gör så här
Blåbärskompott: Koka upp blåbär, socker och vatten, och koka ihop i 10 minuter. Låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och socker. Koka upp och småkoka i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. Ta upp vaniljstången. Rör i yoghurten.
Lägg en klick blåbärskompott i botten på 6 glas. Häll försiktigt i gräddsmeten. Låt stå kallt för att stelna, ca 4 timmar. Toppa med resten av kompotten. Garnera med blåbär och mynta.