Yoghurtglass i strut

Du behöver Mangoglass 300 g frusen tärnad mango 2 dl yoghurt 1 dl florsocker Hallonglass 250 g frusna hallon 2 dl yoghurt lime 1 dl...

Du behöver

Mangoglass

300 g frusen tärnad mango
2 dl yoghurt
1 dl florsocker

Hallonglass

250 g frusna hallon
2 dl yoghurt
lime
1 dl florsocker

Servering

100 g vit choklad
0.5 dl kokosflingor
glasstrutar

Gör så här

1

Bryt chokladen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de är gyllene i färgen.

2

Doppa översta delen av strutarna först i chokladen sedan i kokosflingorna. Låt stå upp i t ex ett glas att stelna cirka 5 minuter.

3

Mixa ihop alla ingredienserna till glassen snabbt i en matberedare (börja med mangoglassen) och skopa upp direkt och lägg i strutarna. Går givetvis bra att spara glassarna i frysen till senare servering. Toppa glassen med lite rostad kokos.

Scroll to Top