Yakiniku med ris

Du behöver 300 g entrecôte eller ryggbiff 10 cm purjolök Marinad: 0.75 dl japansk sushisoja 0.25 dl torr sherry 1 st vitlöksklyfta 1 msk honung...

Du behöver

  • 300 g entrecôte eller ryggbiff
  • 10 cm purjolök

Marinad:

0.75 dl japansk sushisoja
0.25 dl torr sherry
1 st vitlöksklyfta
1 msk honung
0.5 msk ingefära färsk riven
0.5 msk olja

Servera med:

sesamfrön
kokt jasminris
japansk sushisoja

Gör så här

1

Skär köttet i mycket tunna strimlor. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken.

2

Marinad: Blanda soja, sherry, riven vitlök, honung och ingefära i en skål. Lägg i kött och purjolök och vänd runt så att allt kött blir täckt med marinad. Marinera i minst 20 minuter, gärna över natten. Häll av och spara marinaden.

3

Woka köttet i en stor stekpanna med olja. Tillsätt marinaden och koka upp. Strö över sesamfrön och servera med kokt ris, soja och rucolasallad.

Scroll to Top