Du behöver
- 300 g entrecôte eller ryggbiff
- 10 cm purjolök
Marinad:
0.75 dl japansk sushisoja
0.25 dl torr sherry
1 st vitlöksklyfta
1 msk honung
0.5 msk ingefära färsk riven
0.5 msk olja
Servera med:
sesamfrön
kokt jasminris
japansk sushisoja
Gör så här
Skär köttet i mycket tunna strimlor. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken.
Marinad: Blanda soja, sherry, riven vitlök, honung och ingefära i en skål. Lägg i kött och purjolök och vänd runt så att allt kött blir täckt med marinad. Marinera i minst 20 minuter, gärna över natten. Häll av och spara marinaden.
Woka köttet i en stor stekpanna med olja. Tillsätt marinaden och koka upp. Strö över sesamfrön och servera med kokt ris, soja och rucolasallad.